Opština Čukarica: Amatersko pozorište, hor i KUD umesto Teatra na Brdu

0
434
Teatar na Brdu
Teatar na Brdu/ Photo: Facebook/ Teatar na Brdu
Oglasi

Teatar na Brdu, moraće da napusti prostorije Kulturnog centra Čukarica, a tim povodom danas se saopštenjem oglasila Opština Čukarica u kojem se navodi da je donet plan za formiranje amaterskog pozorišta, hora, i kulturno-umetničkog društva umesto produženja ugovora sa produkcijskom kućom “Klan production”, koju predstavlja Andrija Milošević, s rokom važenja do decembra 2022. godine.

Teatar na Brdu, koji je otvoren 2018. godine na Banovom brdu, a samo dan pre nove 2023. godine, osnivači pozorišta, glumci Andrija Milošević i Viktor Savić, obavestili su preko društvenih mreža javnost da će morati da napusti prostorije Kulturnog centra Čukarica.

Zavesa je spuštena…. Teatar na Brdu nije više na Brdu

U obrazloženju KC Čukarica podseća se da je 2018. godine zaključen ugovor o organizovanju scenskog stvaralaštva i interpretacije s produkcijskom kućom “Klan production”, koju predstavlja Andrija Milošević, s rokom važenja do decembra 2022. godine.

“Uzimajući u obzir da je ugovor istekao Kulturni centar Čukarica sagledao je mogućnost daljeg razvoja KC od 2023. godine i donet je plan za formiranje amaterskog pozorišta, hora, i kulturno-umetničkog društva s ciljem usavršavanja i umetničkog razvoja mladih talenata”, piše u saopštenju.

Viktor Savić je danas na društvenim mrežama najavio saopštenje Teatra na Brdu posle Božića.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime