“Openhajmer” konačno premijerno prikazan u Japanu, evo kako je prošlo…

0
196
Openhajmer, Universal Pictures
Oglasi

Film “Openhajmer” koji je ove godine višistruko nagrađen Oskarom u petak je konačno premijerno prikazan i u Japanu.

Premijera u Japanu organizovana je punih osam meseci od pokretanja marketinške kampanje za ovaj film i usred zabrinutosti da li će i kako ta filmska priča posvećena tvorcu nuklearne bombe biti primljena u jedinoj zemlji koja je pretrpela nuklearno razaranje, navodi Rojters.

7 Oskara za “Openhajmera”, Bredliju Kuperu i Skorsezeu – šipak… pogledajte kompletan spisak dobitnika

Amerika je 6. avgusta 1945. godine bombardovala nuklearnim bombama i opustošila gradove Hirošima i Nagasaki na zapadu Japana, a od nuklearnih eksplozija poginulo je više od 200.000 ljudi.

– Naravno da je ovo neverovatan film koji zaslužuje Oskara. Međutim, taj film prikazuje atomsku bombu kao nešto pohvalno. Meni je, kao osobi koja ima porodične korene u Hirošimi bilo teško da gledam taj film. Nisam siguran da bi Japanci trebalo posebno se trude da ga pogledaju – rekao je 37-godišnji državni službenik iz Hirošime.

Zašto se Kristofer Nolan izvinjavao Florens Pju zbog uloge u “Openhajmeru”…

Film koji je režirao Kristofer Nolan, posvećen američkom fizičaru Robertu J. Openhajmeru, naučniku koji je u SAD vodio projekat razvoja i izrade atomske bombe, do sada je već zaradio skoro milijardu dolara na globalnom nivou.

Japan je inicijalno bio izostavljen iz planova za prikazivanje ovog filma, iako je japansko tržište veoma značajno za američku filmsku industriju.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime