Ono kad ukapiraš da se događa istorija… Rage Against the Machine vratili pola honorara Coachelli koja je prve sezone završila u debelom minusu

0
377
Oglasi
Rage Against the Machine/Photo: press promo
Rage Against the Machine/Photo: press promo

Rage Against the Machine svirali su na prvoj Coachelli 1999. godine, a prema rečima gitariste Toma Morela, bend je vratio polovinu honorara pošto je festival završio u minusu.

U novom intervjuu za podcast Tuna on Toast , Morelo je rekao da su, budući da je festival bio toliko neuspešan, organizatori zatražili povratak polovine honorara od RATM, a bend je izašao u susret,”jer su bili prijatelji”.

RASIZAM JE AMERIČKI, KOLIKO I PITA SA JABUKAMA I BEJZBOL… GITARISTA RATM SLIKOVITO OPISAO PROBLEM CRNACA U “KOLEVCI DEMOKRATIJE”

Tada su organizatori Coachelle izgubili 850.000 američkih dolara jer je prisustvovalo samo 37.000 ljudi u dva dana. Za poređenje, poslednje izdanje Coachelle privuklo je oko 200.000 ljudi.

– Tadašnji promoteri (Golden Voice) bili su promoteri punk rocka. Bili su kao naša braća – objasnio je Morelo.

Rage Against the Machine trebalo je da budu glavna atrakcija Coachelle 2020. pre nego što je festival otkazan zbog globalne pandemije korona virusa. Festival je ponovo odložen početkom ove godine, ali bi trebao da se vrati u aprilu 2022. za kada su Rage Against The Machine i dalje bukirani.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime