Oni imaju pakleno težak zadatak… Predstavljamo vam žiri Mobil Music Festa #3

0
458
Oglasi
MMF #3 Žiri
MMF #3 Žiri

Još samo malo je ostalo do momenta kada ćemo vam predstaviti učesnike ovogodišnjeg festivala Mobil music fest #3.

Vi ćete za njih moći da glasate na našem YouTube kanalu i oficijalnoj Facebook stranici Headlinera, i na taj način odaberete dva benda koji će se naći u finalu, u kojem će ovog puta biti 6 takmičarskih bendova.

Jedan finalista je već poznat –  direktno u finale plasirao se bend Jurka, kao nagradu od strane Headlinera posle učešća na vršačkom Wind Rock Festu.  Međutim, i oni su ipak morali da ispune zadatak i snime spot u jednom kadru mobilnim telefonom. I njihov spot biti među onima koje ćemo predstaviti na našim platformama, ali za njih neće biti potrebno glasati sve do samog finala.

Preostala tri benda za finale, koje će, kako trenutno stvari stoje, biti održano kao koncert uživo u beogradskom klubu Wurst, ukoliko ne bude nekih nepredviđenih antikovid mera, odabraće naš stručni žiri. A sudeći prema konkurenciji, imaće “pakleno” teđak zadatak.

Predstavljamo vam članove žirija Mobil Music Festa #3:

Jadranka Janković

Jadranka Janković Nešić/ Photo: AleX
Jadranka Janković Nešić/ Photo: AleX

Jadranka Janković (sada Janković-Nešić) je kultna ličnost eksjugoslovenske i postjugolsovenske rok scene i za nju se olovkom, pisaćom mašinom, sada i računarom, ali uvek i pre svega britkim jezikom, borila daleko bolje i više nego mnogi sa gitarama i mikrofonima pod svetlima reflektora.

Bila je svedok meteorskih uspeha i vrtoglavih padova velikih domaćih i svetskih zvezda, aktivni svedok zenita londonske muzičke scene, zajedno sa čitavom branšom kolateralna žrtva svih naših podela i ratova, jedna od onih malobrojih koja je mogla i imala gde da ode, a ostala je. Da se i dalje bori s vetrenjačama, kako bi svom sinu Stefana i njegovoj generaciji ostavila makar delić one normalnosti koja je njoj i svima nama oduzeta.

Ljiljana Zdravković

Ljiljana Zdravković/ Photo: Bojan Stevanović
Ljiljana Zdravković/ Photo: Bojan Stevanović

Ljiljana Zdravković je svoju “muzika je moj život” priču započela sa 16 godina kada je prvi put progovorila na jednom beogradskom radiju. Posle 22 godine ispred mikrofona i više od deset godina rada u pisanom novinarstvu (za muzičke portale), svoje iskustvo na muzičkoj sceni upotpunjava i koristi i kroz muzički PR. Nakon stotina tekstova, sati u radijskom etru, intervjua i poznanstava sa domaćim i stranim zvezdama, koncerata, festivala… i dalje je njena najveća muzička ljubav The Bite, bend u kojem peva poslednjih nekoliko godina. Autor je i voditelj uglednog podcasta “Backstage Pass”.

Marija M. Karan

Marija M. Karan (Zappa Bar)/ Photo: AleX
Marija M. Karan (Zappa Bar)/ Photo: AleX

Iako na prvi pogled deluje kao devojčurak sa faksa, ona je već doktor teorije umetnosti i medija. Posle Srednje muzičke škole završila je Fakultet muzičke umetnosti, a doktorirala je na temi koju najviše voli, a to je – radio. Jer, na radiju je takoreći od malena, počela je kao saradnik na tada još starom dobrom radiju B92, 2002. godine, kalila se kao voditelj, a potom dogurala i do mesta glavnog muzičkog urednika na Roadstaru i muzički direktor na HIT Music FM radiju. Bila je i PR Muzičke omladine Srbije, a već tri godine je sa nama kao novinar i kritičar na portalu Headliner.rs.

Svoje iskustvo stečeno u praksi, nadograđeno kredibilitetom doktora nauka iz oblasti teorije medija, a u kontekstu muzike, Marija prenosi svoje znanje studentima osnovnih, master i doktorskih akademskjih studija u okviru predmeta “Muzika i Mediji“ i “Menadžment medija i muzičke produkcije“ na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kao i na predmetu “Uvod u teoriju medija“ na Interdisciplinardnim master akademskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Nemanja Jovanov

Nemanja Jovanov/Photo: Jelena Jovanov
Nemanja Jovanov/Photo: Jelena Jovanov

Nemanja Jovanov je filmski umetnik i pisac, sa više od petnaest godina aktivnog snimateljskog iskustva. Od 2015. aktivno se bavi pisanjem. Objavio je roman Belina, za koji je dobio nagradu Zlatni Pegaz 2017, na Sajmu knjiga u Beogradu. Profesor je kamere i fotografije u stručnoj školi ArtiMedia u Beogradu i jedan od osnivača udruženja Foto Zavod 9, osnovanog radi negovanja vizuelne kulture

Vladimir Graić

Vladimir Graić/Photo: Gordan Jović
Vladimir Graić/Photo: Gordan Jović

Vladimir Graić je rođen 19. februara 1968. godine u Beogradu. Pohađao je osnovno i srednje opšte obrazovanje, uporedo sa muzičkom školom Josif Marinković, a potom Mokranjac, klavirski odsek. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 1996. je bio zaposlen u Radio-televiziji Srbije, u prvo vreme u Zabavnoj redakciji (na poslovima muzičkog urednika), a od 2000. godine u Produkciji gramofonskih ploča RTS (PGP RTS), na mestu glavnog, kao i odgovornog urednika programa, gde je bio sve do kraja 2008.godine, da bi se potom, na mesto direktora, u našu najveću diskografsku kuću vratio 2017.

Njegove kompozicije su osvojile veliki broj festivalskih nagrada (više od 20 prvih), uključujući i pobedu na najprestižnijem evropskom muzičkom takmičenju Pesma Evrovizije 2007.godine (“Molitva”). Radeći na RTS-u, bio je urednik emisija – HIT 2000, Nedeljno popodne, Music Hot Report, Impuls i drugih.

Milan Rakić

Milan Rakić/ Photo: Vovka Chudinov
Milan Rakić/ Photo: Vovka Chudinov

Milan Rakić je Novosađanin koji se alternativom bavi profesionalno već godinama, angažovan u MM Concerts/ Serbian Hellbangers & Grom Records/ Tmina Records. Zadužen za Explosive stage na Exitu i za gitarski zvuk na drugim binama ovog velikog festivala, urednik i voditelj radio emisija Extreme zone…  i moglo bi se još toga nabrajati, ali ako neko poznaje dušu srpske muzičke alternative i undergrounda, onda je to upravo – Milan Rakić.

Dejan Stojiljković

Dejan Stojiljković/Photo: Laguna promo
Dejan Stojiljković/Photo: Laguna promo

Dejan Stojiljković uspešni je prozni i dramski pisac, filmski i strip scenarista. Do sada je objavio romane Konstantinovo raskršće, Duge noći i crne zastave, Znamenje anđela, Kainov ožiljak (u četiri ruke, sa Vladimirom Kecmanovićem) i Olujni bedem, kao i prozne zbirke Leva strana druma, Low Life i Kišni psi. Zajedno sa Vladimirom Kecmanovićem i Draganom Paunovićem autor je ilustrovane trilogije o Nemanjićima, koju čine knjige U ime oca, Dva orla i U ime sina. Autor je više dramskih tekstova i strip-scenarija. Jedan je od scenarista TV serije Senke nad Balkanom.

Laureat je prestižne književne nagrade “Miloš Crnjanski” (za roman “Konstantinovo raskršće”), kao i nagrade za dečju književnost “Dositejevo pero” (za knjigu “Nemanjići: Dva orla”, a ove godine dobio je i Andrićevu nagradu za zbirku “Neonski bluz”. Proza mu je prevođena na ruski, engleski, grčki, italijanski, slovački, makedonski, slovenački i francuski. Jedan je od najčitanijih savremenih srpskih pisaca.

Pratite Headliner.rs jer uskoro objavljujemo i listu takmičarskih bendova!

Ppodsetite se kako je bilo u finalu naša prva dva festivala:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime