Oni hoće više i hoće sve… Sanitarium privodi kraju snimanje debi albuma koji su zaradili kao pobednici Mobil Music Festa

0
604
Oglasi
Sanitarium sa producentom Šarkijem, studio Agrodisk/Photo: AleX
Sanitarium sa producentom Šarkijem, studio Agrodisk/Photo: AleX

Pobednici drugog po redu festivala Mobil Music Fest, bend Sanitarium, objaviće album, po svemu sudeći, pre pobenbika prvog festivala, grupe LouD. Sanitarium, kao u svojoj pesmi, hoće više i hoće sve, pa su zasukali rukave, naštimovali glasne žice i žice na gitarama i već privode kraju snimanje u beogradskom studiju Agrodisk, pod producentskom palicom Stevana Radoičića Šarkija.

Po sopstvenom izboru i u dogovoru s organizatorima festivala, Sanitarium će debi album objaviti za Multimedia Music.

Sanitarium, studio Agrodisk/Photo: AleX
Sanitarium, studio Agrodisk/Photo: AleX

Svratili smo pre nekoliko večeri do studija, gde su Žile, Narke, Paja i Viktor snimali prateće vokale (eto do te faze su već stigli), dok je novi bubnjar Peca bio oslobođen ove dužnosti iz samo njima poznatih razloga J Ali je zato, prema onome što smo imali priliku da čujemo, svoj glavni posao odradio za medalju, uz Viktora na basu stvorivši moćnu podlogu na kojoj su kasnije Narke i Paja na gitarama stvarno mogli da se igraju kako hoće. Što su i radili. Do mile volje. A pritom to umeju da rade.

Na sve to, Žile je dodao svoj karakterističan, upečatljiv vokal, gromoglasan i izranjavljen urlicima na živim svirkama, kojim kad, na primer, zaurla “Mrzim vas sve”, i one iz kome diže na noge lagane pa – pravo na barikade,

Elem, Sanitarium zvuči, prosto, zrelije i iskusnije nego ikad ranije. “Stare”, uslovno rečeno, pesme benda dobile su novu energiju, a kilometraža sa nebrojenih svirki i festivala na kojima su proteklih godina prošpartali Srbiju uzduž i popreko, učinila je svoje. Iskristalisala im je i inače zanimljiv imidž (što će se videti ovog leta na Arsenalu, Wind Rock festu, u Domu omladine Kragujevac, u AKC Fuzz u Niš i gde god uspeju da stignu), svirku dovela na ozbiljan nivo, a sampouzdanje podigla do nivoa opuštenosti. A čak su uspeli već i da se dogovore oko naslova albuma. Zvaće se, sasvim prikladno, “Udarac glavom”.

I sve je došlo na svoje mesto.

Jer Sanitarium definitivno zna šta hoće. Više i sve!

Što nas vraća na početak ove priče i činjenicu da još čekamo album prvih pobednika festivala. Kako je do toga došlo? Ukratko, LouD je kompletan materijal snimio u Studiju 6 RTS još u martu 2020. pre same pandemije. Onda se desilo šta se desilo s nesrećnim virusom, a LouD je, nezadovoljan miksom, uzeo materijal kako bi ga sami izmiksovali.

LouD/ Photo: AleX
LouD/ Photo: AleX

A onda je došla 2021. i deo benda je otišao na more. Na nekoliko meseci. I niko od njih glasa nije čuo, do pre nekoliko nedelja. Kažu da su završili miks, poslali materijal PGP RTS-u, i sad čekaju na red. Eto. Biće pobedničkog albuma s prvog festivala. Kad? Valjda uskoro.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime