On je seksista, rasista i mrzitelj Jevreja… Poznati glumac pozvao na bojkot Mela Gibsona

0
619
Oglasi
Mel Gibson/Photo: YouTube printscreen
Mel Gibson/Photo: YouTube printscreen

Glumac Džošua Malina kritikovao je povratak Mela Gibsona u petom delu franšize “Smrtonosno oružje”, zbog ranijih optužbi za antisemitizam, i doveo u pitanje efikasnost ‘kulture otkazivanja’.

– Ako je Gibson dobrodošao da režira najnoviji deo omiljene franšize, možda je vreme da se prestane sa pričom o moćnoj ‘kulturi otkazivanja‘ – rekao je 55-godišnji glumac, u tekstu koji je objavio The Atlantic, pod nazivom “Cancel Mel Gibson”.

– Jer ako on može da nastavi da zarađuje novac uz odobravanje Holivuda, kultura otkazivanja jednostavno ne postoji.

Da li je Mel Gibson nacista? Pogledajte šta je slavni glumac uradio i razbesneo Ameriku…

Malina, poznat iz serija “Teorija velikog praska” i “Zapadno krilo”, istakao je prošle skandale u vezi sa Gibsonom, koji će režirati i glumiti u predstojećem filmu “Smrtonosno oružje” nakon smrti reditelja Ričarda Donera ranije ove godine.

Mel Gibson potvrdio: Peti nastavak “Smrtonosnog oružja” samo što nije…

Glumac najpre misli na incident iz jula 2006. u kome je zamenik šerifa okruga Los Anđeles rekao da je Gibson imao seriju antisemitskih uvreda tokom hapšenja DUI, uključujući i: “Je*eni Jevreji… Jevreji su odgovorni za sve ratove u svetu”, navodi TMZ.

Malina je rekao da je “Gibson poznati mrzitelj Jevreja (antisemit je previše blaga reč)”, jer su “njegove predrasude dobro dokumentovane”, navodeći druge incidente Gibsonovog navodnog rasizma.

Malina je rekao da Gibson nije ubedljiv, iako je demantovao neke od priča o svom antisemitizmu, na primer kada se navodno izvinio Vinoni Rajder jer se našalio sa njom koristeći pogrdan izraz za Jevereje- “oven dodger”, koji aludira na krematorijume koji su se koristili za spaljivanje tela u nacističkim koncentracionim logorima.

– Ovo je čovek koji je režirao i bio jedan od pisaca scenarija za ‘Stradanje Isusa’, film koji je … takođe ubedljiv napad na moj narod, a prikazuje Jevreje kao nestrpljive ubice Hrista, klevetu koja je korišćena kao izgovor za mučenje i ubijanje Jevreja dva milenijuma.

Holivud ubija svoje ikone… Mel Gibson na stubu srama, izgubio ulogu zbog homofobije i antisemitizma

Glumac je takođe citirao snimke Gibsona koji preti i, na etičkoj i seksističkoj osnovi, vređa bivšu devojku Oksanu Grigorijevu, koje je objavio Radar 2010.

– Nesumnjivo je tačno da su glavne mete Gibsonovih predrasuda Jevreji, ali ono što me zbunjuje jeste da Holivud takođe zanemaruje njegovu duboku mizoginiju i upada u anticrni rasizam – kaže Malina.

Malina je rekao da priznaje da je Gibson “talentovan čovek” i da je obožavalac “filmova o smrtonosnom oružju”, ali i da “mnogi užasni ljudi stvaraju divnu umetnost”.

– Označite me kao vatrenog obožavaoca Roalda Dala, Pabla Pikasa i Edit Vorton; ne mogu se zasititi onoga što prodaju – rekao je on. Ali potom je dodao: – Ali ova trojica su imala dobar ukus da umru. To olakšava uživanje u njihovim rezultatima. Gibson živi. I ne moraju dalje da ga angažuju.

HL/Izvor: b92.net

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime