Home»Film»Mel Gibson potvrdio: Peti nastavak “Smrtonosnog oružja” samo što nije…

Mel Gibson potvrdio: Peti nastavak “Smrtonosnog oružja” samo što nije…

4
Shares
Pinterest Google+
lethal weapon, printscreen
lethal weapon, printscreen

Glumac Mel Gibson potvrdio je da režiser Ričard Doner, koji je režirao sva četiri filma iz franšize, trenutno radi na projektu “Smrtonosno oružje 5“ (Lethal Weapon 5).

Gibson i Donald Glover glumili su detektive Rigsa i Murtoa u popularnoj franšizi od 1987. do 1998.

Prvi film, koji je napisao slavni scenarista Šejn Blek, autor filmova “Iron Man 3”, “The Nice Guys”, “The Predator”… razbio je na bioskopskim blagajnama i brzo je iznedrio nastavak 1989. godine. Oba filma smatraju se klasicima iz podžanra akcione komedije o prijateljskim policajcima.

GIBSON I GLOVER STAVLJAJU ZNAČKE POSLE 22 GODINE… VEROVALI ILI NE, SNIMA SE PETI NASTAVAK “SMRTONOSNOG ORUŽJA”

Glumac Džo Peši pridružio se glumačkoj ekipi za “Lethal Weapon 3” iz 1992. godine, dok se komičar Kris Rok pridružio za “Lethal Weapon 4” iz 1998. godine.

Od tada nije bilo drugih filmova, ali je peti nastavak konačno potvrđen u januaru ove godine. U toj informaciji se navodilo da će se Glover, Gibson i Doner okupiti za dugo očekivani film, premda u to vreme nije bilo reči o scenaristi ili hoće li se Peši, Rok ili bilo koji drugi originalni član glumačke ekipe, poput glumice Rene Ruso, vratiti u postavu.

Mel Gibson/Photo: YouTube printscreen
Mel Gibson/Photo: YouTube printscreen

Bilo je u jednom trenutku nade da će se Blek vratiti da napiše film kako bi zatvorio franšizu započetu pre više od 30 godina, ali o tome nije bilo vesti od najave objavljene početkom ove godine.

HOLIVUD UBIJA SVOJE IKONE… MEL GIBSON NA STUBU SRAMA, IZGUBIO ULOGU ZBOG HOMOFOBIJE I ANTISEMITIZMA

Sada je Gibson potvrdio da je “Lethal Weapon 5” još uvek jako živ projekat, gostujući u televizijskoj emisiji “Good Morning America” povodom promociju svog novog filma “Fatman”.

– Da! Projekat je apsolutno u fazi produkcije i da nije bilo problema oko pandemije već bi ulazio u završne radove. Ričard Doner, čovek koji je stajao iza svega toga, čovek koji je to doneo na ekran i dao mu sve dobre stvari, trenutno radi na tome. On je legenda! – rekao je popularni glumac.

Osim brojnih kontroverzi oko Gibsona poslednjih godina, mnogi vjeruju da slabiji kvalitet trećeg i četvrtog filma u franšizi znači da ga ne treba oživljavati. Ipak, Doner i njegova glumačka ekipa imaju druge ideje.

Ko zna, ako se napiše solidan scenario, onaj koji može da povrati duh prva dva filma, “Lethal Weapon 5” možda ispadne iznenađujući hit. U svakom slučaju i karta nostalgije može odigrati veliku ulogu u povratku ove čuvene franšize.

HL/Izvor: bosonoga.com

Previous post

Jedan od ovih 7 filmova biće srpski kandidat za Oskara...

Next post

Hrabri Balkan - Najeksperimentalnija selekcija Festivala autorskog filma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *