“Omaž Raši Popovu” 19. januara u Dečjem kulturnom centru

0
192
Oglasi
Raša Popov/ Photo: Promo
Raša Popov/ Photo: Promo

U znak sećanja na Rašu Popova, u petak, 19. januara od 11:00 časova u Maloj sali Dečjeg kulturnog centara Beograd, biće održan program pod nazivom “Omaž Raši Popovu”.

O njegovom stvaralaštvu i doprinosu književnosti za decu i odrasle govoriće njegovi najbliži saradnici, književnici: Laza Lazić, Slobodan Stanišić, Gordana Maletić, Milutin Dedić i Božidar Pešev, sećati se  dugogodišnje saradnje, druženja, zabavnih trenutaka i pričati o delu velikog pisca.

Raša Popov bio je “čarobnjak reči”, humorista, pesnik, književnik, pronalazač, pripovedač, čovek koji je sejao dobrotu, znanje…

Bio je dugogodišnji urednik TV emisija “Vašarija”, “Šešir bez dna”, “U snu san” i “Radost saznanja” kao i pripovedač u serijalu “Fazoni i fore” u saradnji sa Ljubivojem Ršumovićem.

Dobitnik je nagrade “Dositej Obradović” 2015. godine za životno delo, kao i nagrade “Gordana  Brajević” za književno delo “Mokinjski patuljci”.

Rašu Popova pamtimo i po romanima “Bio sam srećni konj” i “Sofijine ljubavi”, zbirci pesama “Žabac koji nije umeo da ćuti”, bajkama i pričama o detinjstvu.

Raša Popov preminuo je u Beogradu 19. aprila 2017. u 84. godini. 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime