Oglasio se ministar prosvete: Osluka o Desanki nije konačna, sve je to bila “radna verzija”

0
220
Desanka Maksimović/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Odluka Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja da iz programat rećeg razreda gimnazije isključi izbor iz poezije Desanke Maksimović, a iz četvrtog – čuvenu zbirku velike pesnikinje “Tražim pomilovanje”, nije konačna, kazao je za Tanjug ministar prosvete Mladen Šarčević i dodao da Ministarstvo neće dozvoliti da se ni na koji način smanji učešće Desanke Maskimović u okviru programa nastave predmeta Srpski jezik i književnost.

ZEMLJA SELJAČINA NA BRDOVITOM BALKANU… DESANKA MAKSIMOVIĆ IZBAČENA IZ ŠKOLSKOG PROGRAMA – TRAŽIMO POMILOVANJE!

Mladen Šarčević/Photo: YouTube printscreen
Mladen Šarčević/Photo: YouTube printscreen

Kako je istakao, radi se o pokušaju Zavoda da se preorganizuje ono što Desanka Maksimović ima u školskom sistemu, ali ono što je važno istaći da je sve u proceduri i radnoj verziji.

– Sigurno kao ministar neću dozvoliti da bude smanjen, nego se zalažem da se apsolutno njeno učešće u školskom programu poveća, ne samo nje, već i drugih velikih pesnika. Ovu moju odluku sam preneo i Zavodu i Savetu – kazao je ministar za Tanjug.

POKRENUTA PETICIJA ZA VRAĆANJE DELA DESANKE MAKSIMOVIĆ U ŠKOLE… MI SMO POTPISALI

Kako je objasnio, procedura je da predlog Zavoda ide Nacionalnom prosvetnom savetu na dalju procenu.

– Zavod je stručno telo, njihove komisije kada donesu odluku dalje predlog šalju savetodavnom telu, koje mora da donese odluku o prihvatanju ili neprihvatanju. U Nacionalnom prosvetnom savetu sedi struka i stručna društva koja kada daju na usvajanje predlog, ja mogu da reagujem – objasnio je Šarčević.

HL/Izvor: Tanjug

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime