Ogenj se popeli stepenicu više… Podravski celtic punkeri novi album najavili singlom i spotom “Kaj nebi bilo”

0
188
Oglasi
Ogenj/Photo: Marko Čordaš/Studio Jeka
Ogenj/Photo: Marko Čordaš/Studio Jeka

Svi kao jedan! Poručuju to energični celtic punk Koprivničanci – Ogenj, čiji je drugi studijski album “Si kak jen” u prodaji od  8. maja, ponovo u izdanju diskografske kuće Dancing Bear.

Album “Si kak jen” je na svim digitalnim platformama: https://lnk.to/OgenjSiKakJen

Kroz zreliji i studiozniji pristup, Ogenj su uspjeli da očuvaju svoju divlju stranu, ali i sve ono što tako dobro rade na pozornici i sve tu upakuju u jedan osvježavajući album  kojim su dokazali da su se popeli stepenicu iznad, i produkcijski i svojim pristupom muzici.

Naime, Ogenj su prilikom rada na novom albumu “Si kak jen” sarađivali i s gudačkim kvartetom “Libra” koji je dodao posebnu čar baladama (“De te boli”, “Megle”, “Naj zameriti”, “Moreš ti to”) i novom albumu dao jednu ‘filmsku’ dimenziju i dubinu. Samo iz toga je već jasno da Ogenj sada promišlja i stvara na jedan još intenzivniji i drugačiji način, proširujući svoje muzičke horizonte.

– Naš Luka raspisao je aranžmane i ekipu namamio u studio, gde su se oni, po prvi put čuvši naše master snimke, stopili s nama i odveli nas u jednu novu dimenziju. Dimenziju gde s Mocartom doručkujemo, a s Dvoržkom odlazimo na počinak. I tako u krug – poručio je frontmen Ognja, Tomislav Mihac Kovačic.

Si kak jen, cover
Si kak jen, cover

Uz intenzitet i slojevitost novih pesama, na albumu “Si kak jen”, Ogenj nam prezentuju i jednu novu dimenziju sastava kroz nove članove benda, Bornu Ilića (bas, back vokali) i Luku Iverca (viola, harmonika).  S druge strane, Ogenj su i ovoga puta ostali verni Anti Prginu-Surki, producentu s kojim su osvojili dve prestižne nagrade Porin i s kojim nastavljaju odličnu saradnju, ustupivši mu i mesto gosta na 12. pesmi – “Duša”. Surka ujedno poručuje i da su energiju koja vlada unutar ove postave pokušali da ulove u njenom najsirovijem obliku od samog početka snimanja albuma.

Nedavno objavljeni prvi najavni singl “Kaj nebi bilo”, Ogenj su izveli vokalno i plesno s Folklornim ansamblom ‘Koprivnica’, kojima se posebno zahvaljuju na hrabrosti i volji/želji da probaju nešto u potpunosti drugačije, a opet toliko isto dosadašnjem radu.

Autor tekstova je Tomislav Mihac Kovačic koji je takođe i autor muzike, osim na 14. pesmi “Deca bez mati” čiju je muziku pisao Borna Ilić, dok su za aranžmane zaslužni Borna Ilić, Luka Iverac (koji stoji i iza aranžmana za gudače), Filip Kušnjer, Denis Kuzel i Tomislav Mihac Kovačic.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime