Jan Pejs konačno otkrio: Evo zašto Deep Purple na koncertima ne svira Koverdejlove pesme

0
394
Oglasi
Deep Purple/Photo: Jim Rakete Promo
Deep Purple/Photo: Jim Rakete Promo

Tokom poslednjeg  online razgovora na kojem je Jan pejs, legendarni bubnjar grupe Deep Purple odgovarao na pitanja, postavljeno mu je i ono da li postoji  ikakva šansa da bend izvede pesme “You Fool No One”, “Stormbringer” i “Burn” na koncertima.

Pejs je odgovorio:

-To nisu pesme Jana Gilana, već Dejvida Koverdejla. Imamo dovoljno Gilanovih pesama da odsviramo i zato ne možemo da odsviramo baš sve, a i pokušavati da uvedemo pesme koje nemaju veze s Janom bilo bi vrlo teško.

Gilan je snimio četiri studijska albuma sa grupom Deep Purple, a to su “Deep Purple In Rock” (1970.), “Fireball” (1971.), “Machine Head” (1972.) i “Who Do We Think You Are” (1973.) pre nego što je napustio bend i bio zamenjen od strane Koverdejla.

Dejvid Koverdejl je postao frontmen Deep Purplea krajem 1973. godine i bio je u bendu do početka 1976. godine, a pevao je na albumima “Burn”, “Stormbringer” i “Come Taste The Band”.

Godine 1984. Gilan se vratio u Deep Purple za album “Perfect Strangers”, a snimio je takođe još i “The House Of Blue Light” pre nego što je još jednom napustio bend, kada ga je zamenio Džo Lin Tarner na albumu “Slaves And Masters” iz 1990. godine. Još jedan povratak Gilana u Deep Purple dogodio se 1993. godine za album “The Battle Rages On”, posle koga je ostao u bendu do današnjeg dana.

Novi album grupe Deep Purple pod nazivom “Whoosh!” izlazi 7. avgusta za earMUSIC  produkciju, a album je trenutno dostupan za prednarudžbu. “Whoosh!” je 21. album grupe koji će još jednom biti u rukama producenta Boba Ezrina koji je producirao poslednja dva albuma grupe (“Now What?!” iz 2013. godine i “Infinite” iz 2017. godine), a takođe je sarađivao i sa Pink Floydom, Kissom i Alisom Kuperom.

HL/Izvor: soundguardian.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime