Održana promocija reizdanja albuma Artan Lili u RTS Klubu u Beogradu

0
260
Oglasi
Artan Lili (Beer Fest)/ Photo: AleX
Artan Lili (Beer Fest)/ Photo: AleX

Promocija reizdanja prva dva studijska albuma (“Artan Lili”,2015 i “New deal”, 2016) alternativne pop rok “noise” grupe Artan Lili objavljenog pod etiketom diskografskih kuća PGP RTS i Croatia Records, održana je u petak, 11. juna u RTS Klubu u Beogradu.

Početak promocije obeležio je nastup hora Nađi svoju zvezdu Dečjeg kulturnog centra Beograda, uz dirigenta Snežanu Despotović, koji je izveo pesmu Artan Lili – “Ako stanemo tu”.

U izdanju PGP RTS objavljena su prva dva albuma grupe Artan Lili a članovi benda su ovom prilikom najavili treći…

Posted by RTS Klub on Friday, 11 June 2021

 

– Meni je danas puno srce, pod snažnim emocijama sam zbog toliko divnih reči ohrabrenja i podrške, što nam je jako potrebno. Mi smo uveliko u fazi snimanja trećeg albuma i tek ćete da vidite šta vam spremamo – izjavila je Romana Slačala, glavni vokal benda.

– Čini mi se da nam je ovo danas treći ili možda četvrti pokušaj da napravimo promociju za ova izdanja i drago mi je da smo to konačno i dočekali – izjavio je Bojan Slačala, frontmen, pevač i autor svih pesama benda i dodao:
– Doktrina rada u bendu Artan Lili je ta da se radi kako se može u određenim trenucima. U tim okolnostima neko delo mora da izađe, da se stvori, i odgovornost je time jača. Na kraju izgleda da je rezultat sasvim zadovoljavajući i dobar, bar sudeći po ovim izdanjima.

Artan Lili je imao neobičnu kampanju krajem 2019. godine kada je u “paketu” snimljeno pet spotova (za najnovije pesme sa predstojećeg izdanja) koji su sukcesivno objavljivani tokom pet dana.

 – Iako sam rekao sebi da nikada neću više ponoviti taj haos koji smo imali sa singlovima i spotovima, uradio sam još luđu stvar sada sa novih pet pesama. Tako da nas čeka, mogu slobodno reći, maestralna ludorija za ranu jesen, jedno zdravo, intrigantno iznenađenje – izjavio je Bojan Slačala.

#pgprts

Posted by RTS Klub on Friday, 11 June 2021


Tokom promocije, prisutnima se obratio i Nenad Kuzmić ispred Radija Beograd 202 koji se pohvalno izrazio o bendu za koji smatra da još nije uradio najbolje što može, i da ga tek čeka veći uspeh, a da je ovog puta odlična uzlazna putanja. 

Na kraju je otkrio da je imao zadovoljstvo da čuje i preostalu polovinu najnovijeg albuma u pripremi i ocenio da su tih pet pesama jednako dobre kao već poznate numere.

Rok kritičar, pisac i publicista Aleksandar Žikić, veliki fan benda, smatra da su danas glavne klasne vrednosti u savremenoj pop muzici melodija i tekst. Za melodiju kaže da bi trebalo da se trudimo da je zapamtimo, da nam ostane u ušima, i da poželimo da je ponovo čujemo, što je uvek slučaj sa pesmama Artan Lilija.

Smatra da isto važi i za njihove tekstove, koji nose snažnu socijalnu poruku, osvešćeni su, što su i dokazali kao prvi laureati nagrade “Milan Mladenović” za numeru “D.E.P.R.A.” koju im je dodelila Zadužbina Milana Mladenovića 2019. godine.

– Njihov talenat ih čini neodoljivim i uvek ih je vredno iznova čuti. Želim da im treći album dostigne astronomske tiraže, kao i ova dva koja su doživela reizdanje kao sjajan potez dve diskografske kuće – zaključio je Žikić.

Beogradski bend Artan Lili nastao je 2013. godine, a članovi su: Bojan Slačala (bas i vokal), Romana Slačala (vokal i daire), Marko Ajković (bubanjevi) i Ivan Skopulovič (gitara).

Izvor: Tanjug

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime