Održana promocija albuma “Obale“ Zorana Veljkovića Kize

0
656
Oglasi
Zoran Veljković Kiza/ Photo: AleX
Zoran Veljković Kiza/ Photo: AleX

U sredu, 10.novembra u Multimedia Music Record Store održana je promocija albuma “Obale“ Zorana Veljkovića Kize.

U prisustvu prijatelja, kolega muzičara i predstavnika medija, Zoran je predstavio svoj autorski album instrumentalne muzike koji je nedavno objavljen za diskografsku kuću Multimedia Music.

Opravdano odsutan, direktor diskografske kuće Multimedia Music Rodoljub Stojanović, svoje pozdrave prisutnima poslao je u pisanom obliku:
– Velika nam je čast i zadovoljstvo što imamo priliku da vam predstavimo novi album Zorana Kize Veljkovića. Multimedia Music već dugi niz godina objavljuje samo kvalitetna izdanja. Zato nam je drago što ćete i vi imati tu čast i privilegiju da uživate večeras u promociji jednog takvog izdanja.

Promocija albuma Obale/ Photo: AleX
Promocija albuma Obale/ Photo: AleX

Nakon što se zahvalio SOKOJ-u, diskografskoj kući koja mu je ukazala poverenje, porodici ali i svima onima koji su zajedno sa njim realizovali ovo izdanje i pomogli mu u radu, autor je otkrio kako su “Obale“ nastale.

– Album je odsviran za jedan dan, iskreno i bez kalkulacija. Možda nije primeren ovom vremenu ali eto to imamo ovde i to ispoljavamo… samo emocije, fine, prave, organske – rekao je Kiza i dodao: – Album je nastao na jednom predivnom mestu, Mesojedici, kod mojih kumova, odakle smo bukvalno sve pretočili iz vina u ideju…

Zoran Veljković Kiza i Vladan Vučković Paja/ Photo: AleX
Zoran Veljković Kiza i Vladan Vučković Paja/ Photo: AleX

Prisutnima se obratio i poznati gitarista i kompozitor Vladan Vučković Paja, koji Zorana Veljkovića zna i sa klupskih svirki:
– Ja se dosta dugo bavim instrumentalnom muzikom, imam svoja izdanja, a Kiza isto sad ima svoje izdanje. Dakle, ako povučemo paralelu mi smo predodređeni da budemo to što jesmo. Jer sviramo cover zajedno u klubu a onda svako ode na svoj radni zadatak i pravi svoju muziku. Tako da nam ništa drugo nije preostalo nego da sviramo…

Posle oficijelnog dela promocije, Kiza je sa svojom ekipom priredio i kratku svirku za prisutne. Dejan Škopelja Škopi (bas), Petar Vušurović (glas i gitara) i Miki Stojković (cajon) sa njim su akustično odsvirali četiri numere sa albuma “Obale”.

Album “Obale“ na kojem se nalazi čak 17 numera, kao digitalno izdanje objavljen je na proleće 2021. godine za diskografsku kuću Multimedia Music, a sada je dostupan i kao fizičko izdanje i možete da ga kupite na svim prodajnim mestima Multimedia Music i online.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime