Obrada, ali ne bilo kakva… Ovako su Robert Smit i The Cure doživeli legendarni hit Doorsa “Hello, I Love You”

0
582
Oglasi
Robert Smit, The Cure/Photo: facebook@thecure
Robert Smit, The Cure/Photo: facebook@thecure

Vraćamo se u trenutak kada su Robert Smit i njegovi kolege iz grupe The Cure odlučili da naprave veoma posebnu obradu kultne pesme The Doors “Hello, I Love You”.

Pesma, koja je nesumnjivo visoko na listi “najobrađivanijih” pesama svih vremena, našla je dom u srcima brjnih izvođača koji su pokušali da naprave svoju verziju. Iskreno, međutim, nijedna od njih nije imala “ono nešto” kao original. Bendovi kao što su Eurithmics, The Letterman, Adam Ant i mnogi drugi baš su se potrudili, ali niko nije zvučao kao The Cure.

KAKO JE KANTA ZA SMEĆE ODIGRALA KLJUČNU ULOGU U ODLUCI DA LEGENDARNI FILM “APOCALYPSE NOW” POČNE UZ “THE END” THE DOORSA

Nije iznenađujuće što je ova pesma Doorsa posebno omiljena kod britanskih umetnika iz 1980-ih kao što su Adam Ant ili Eni Lenoks. Jer, zto je jkedna od malobrojnih pesama grupe The Doors koja je godina na top listama u Velikoj Britaniji. Kada je objavljena kao deo albuma “Waiting for the Sun” iz 1968. godine, pesma je duboko odjeknula sa mladom Britanijom koja je, u to vreme, doživljavala talas slobode bez okova, posle ukočene i sterilne generacije njihovih roditelja.

NEPOZNATA ISTORIJA… HARISON FORD RADIO KAO ROADIE ZA THE DOORS: BILI SU NEOBUZDANI, POSLE TURNEJE S NJIMA POŽELEO SAM DA ODEM U MANASTIR

Posebno Morison, koji je nažalost završio na groblju u Parizu pre nego što je dostigao svoj puni potencijal, imao je ogroman uticaj na mladog Roberta Smita. Morison je bio nekonvencionalan tokom nekonvencionalnog vremena i živeo je da krši norme. Bio je Kralj guštera, pesnik, nasilnik, pevač, umetnik i sve između toga. On je bio vrsta živopisnog umetnika koji je ohrabrivao sve širom sveta da se osećaju dobro u svojoj koži. Očigledno je to bilo nešto što se primilo kod mladog Smita.

OVO JE JEDNA OD NAJČUDNIJIH OBRADA THE BEATLESA… KAKO I NE BI KAD SU GLAVNI AKTERI SIOUXSIE AND THE BANSHEES I ROBERT SMIT IZ THE CURE

I danas, “Hallo, I Love You” i dalje zvuči istinito. Bilo da se sluša do daske krstareći letnjim putem, peva se ljubavniku ili se pleše na venčanju, pošteno je reći da je ova pesma vanvremenska. Ipak, verzija The Cure iz 1990. godine vodi pesmu u potpuno novom pravcu. Besprekorno prepoznatljiv vokal Roberta Smita je oštar i ispunjen obećanjima, dok muzika nagoveštava životnu kopiju originala, ali je zapravo poprskana suptilnim nijansama i promenama.

Prvobitno objavljena kao deo izdanja “Rubaiiat” izdavačke kuće Electra, poslušajte The Cure u obradi “Hello, I Love You”.

HL/Izvor; faroutmagazine.co.uk

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime