Ovo je jedna od najčudnijih obrada The Beatlesa… kako i ne bi kad su glavni akteri Siouxsie and The Banshees i Robert Smit iz The Cure

0
31
Siouxsie and The Banshees i Robert Smit/Photo: pinterest.com@Charlie
Siouxsie and The Banshees i Robert Smit/Photo: pinterest.com@Charlie

Iako je trenutna pandemija izazvala pustoš u glazbenoj industriji, jer je većina mesta zatvorena usled strogih društvenih mera distanciranja, to je omogućilo  tvrdokornim fanovima da provedu vreme kopajući po arhivama kako bi ponovno pogledali neke od najupečatljivijih trenutaka u istoriji muzike. A ovde se rock and roll sreos s post-punkom.

Te 1983. godine u ekspanziji je bio novi podžanr punka. Dok su svoje gradske priče pričali Siouxsie and The Banshees, svirajući haotične koncerte širom sveta, The Cure i Robert Smit pokušavali su da se oporave od razočaravajućih reakcija na svoj četvrti studijski album “Pornography” koji je dramatično propao. Sajmon Galup napustio je bend i The Cure je ušao u kreativnu pauzu.

UZELI SRCE PUNKA I POIGRALI SE S NJIM… OVO JE 15 NAJUTICAJNIJIH POST-PUNK ALBUMA

U isto vreme, gitarista grupe The Banshees Džon Mekgeoh izbačen je iz benda zbog problema s alkoholom. S nizom evropskih datuma turneje, Bansheesima je trebala pomoć, a Robert Smit uskočio je kao njegova privremena zamjena.

– Bilo je to ludo razdoblje za nas, izuzetno ludo – prisetila se jednom prilikom Siouxsie Sioux tog perioda The Bansheesa. – Samo smo bili totalno hiperaktivni. Mislim da je to uzelo danak možda godinu dana ili nešto kasnije. Džon je bio u bolnici zbog stresa i prekomernog rada. Robert je uskočio, drugi put, kao i ’79., pa su turneje bile sve prilično intenzivne i lude. Nastavili smo zajedno da snimamo “Hyaenu”, a onda je i on implodirao. Jednostavno nije mogao da se nosi s tim.

Prisećajući se kako su ona i bend došli do konačnog zaključka da sledeći korak treba da bude obrada Beatlesa, Siouxsie Sioux je rekla:

– Kad smo radili 100 Club Punk Festival [1976.], pitali smo se: ‘Šta da uradimo?’ I završili smo s onim što se temeljilo na Očenašu. A Sid i ja smo se smejali: ‘Ma, stvarno bi trebalo da zabrljamo neku pesmu Beatlesa!’ I taj je stav i dalje bio tamo. Sećam se kako sam odrasla uz “White album”. Svidelo mi se zbog njihovog eksperimentisanja. A onda uzmeš to i to zajebeš? Puno bolje! Zar ne?

Samo nekoliko meseci pošto je bend snimio ovaj cover, The Banshees su se pojavili u TV emisijama širom sveta kako bi izveli svoj “najnoviji hit” sa svojim najnovijim članom. Pogledajte:

HL/Izvor: faroutmagazine.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime