Objavljeno vinilno reizdanje kultnog rock albuma “Kiselina” grupe Pop mašina

0
430
Pop mašina - Kiselina
Oglasi
Pop mašina - Kiselina
Pop mašina – Kiselina

Sedamdesete godine prošlog veka iznedrile su snažnu rock scenu čije odjeke možemo da čujemo i u muzici brojnih bendova današnjice. Jedan od najuticajnijih bendova jugoslovenske rock scene tog vremena svakako je Pop mašina, sastav koji je gotovo nemoguće postaviti unutar granica samo jednog žanra.

Stekavši veliku popularnost upravo zbog koketiranja s hard rockom, jazzom, psihodelijom i bluesom, ovaj beogradski bend ostavio je neizbrisiv trag s dva objavljena studijska albuma, a posebno s prvencem simboličnog naziva “Kiselina”.

GRUPA PARAF OBJAVILA SPECIJALNO VINILNO REIZDANJE KULTNOG NOVOTALASNOG ALBUMA “IZLETI” SA DVE DODATNE PESME

50 godina posle objave ovog albuma, diskografska kuća Croatia Records objavljuje vinilno reizdanje “Kiseline” na 180-gramskom vinilu. Snimke revitalizovanee u studiju Abbey Road garantuju audiofilski kvalitet zvuka, a ovom kultnom albumu daju oblik kakav oduvek zaslužuje.

– Od samih početaka postojala je ideja da “Kiselina” bude konceptualni album, pa su svi tekstovi predstavljali vezivno tkivo, bez obzira što muzika nije bila žanrovski generisana, već je odražavala sfere interesiranja Pop Mašine – od hard rocka, akustike do jazz-rocka. Zbog toga se “Kiselina” nikada nije mogla svrstati u jedan žanr, već je bila žanr za sebe. Sniman i dovršavan u nemogućim uslovima, stalno je bio pod pristiskom da možda nikada neće izaći jer ‘takva muzika nikoga ne zanima’. Posle odlaganja od pola godine, pred samu Novu godinu pušten je u dve najvažnije beogradske prodavnice, a 30. i 31. decembra rasprodat je čitav tiraž koji nikada nije ni stigao izvan Beograda. 50 godina kasnije, po prvi put “Kiselina” zvuči onako kako treba, kao jedinstveni dokument vremena koji zub vremena nije nagrizao i živi novi život u punom sjaju – izjavio je Robert Nemeček, jedan od osnivača Pop mašine.

LUKSUZNO VINILNO REIZDANJE KULTNOG ALBUMA IDOLA “ODBRANA I POSLEDNJI DANI” STIŽE 17. JUNA, VEĆ MOŽE DA SE NARUĆI…

Postava benda koju čine Zoran Božinović, Robert Nemeček i Mihajlo Popović najdugovečnija je i najuspješnija, a iza sebe ostavlja jednu od najvažnijih ploča u istoriji diskografije ovih prostora. Svi ljubitelji rock muzike imaće priliku da se podsete kako hitovi “Na drumu za haos”, “Mir”, “Tražim put” i “Slika iz prošlih dana” još uvek zvuče neverovatno sveže, iako je od njihove objave prošlo čak 50 godina.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime