Objavljen strip “Screaming for Vengeance” inspirisan kultnim albumom metal ikona Judas Priest

0
210
Judas Priest/Photo press promo
Oglasi

Posle stripa o Doorsima i njihovom antologijskom albumu “Morrison Hotel”, muzička knjižara Rockmark je predstavila novi strip “Screaming for Vengeance” inspirisan istoimenim albumom kultne britanske heavy metal grupe Judas Priest.

Rob Halford se naljutio što Judas Priest neće biti “regularno” primljeni u Hall of Fame: Kako je mogao Black Sabbath?

“Screaming for Vengeance” objavljen je u julu 1982. godine i odmah je postao jedan od albuma koji su definisali žanr. Judas Priest su zahvaljujući njemu ušli u mainstream, a sam album je 2017. na spisku 100 najvećih metal albuma svih vremena časopisa Rolling Stone zauzeo treće mesto. Kako bi obeležili njegovu četrdesetu godišnjicu, članovi benda udružili su snage sa majstorima stripa i na 144 stranice objavili priču inspirisanu ovim delom.

Strip “Screaming for Vengeance”, cover

Pet stotina godina u budućnosti, prsten sa gradovima kruži visoko iznad površine mrtvog sveta pod kontrolom vladajuće elite koja svoju moć duguje manipulaciji i okrutnosti. Kada naivni inženjer nehotice ugrozi status quo svojim otkrićem od životne važnosti, oni kojima je verovao izdaće ga i prepustiti uništenoj planetu ispod. Hoće li prihvatiti novi život u egzilu ili vrištati za osvetom?

Bivši gitarista Judas Priest: Već 5 godina mi ne plaćaju moj deo zarade…

Osim same priče, u stripu ćete naći i intervju sa Dagom Džonsonom, autorom slavne metalne ptice grabljivice The Hellion koja povezuje dramatično finale stripa sa originalnom naslovnicom albuma.

Cena knjige je 17,90 evra.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime