Objavljen spot za solo raritet Džoa Stramera “Fantastic”, a tu je i – Edi Veder

0
298
Oglasi
Džo Stramer/Photo: YouTube screenshot

Muzički video za “Fantastic”, dosad neobjavljenu solo pesmu Džoa Stramera koja se nalazi na box setu “Joe Strummer 002: The Mescaleros Years”, debitirova je na službenom YouTube kanalu pokojnog frontmena Clasha.

Video sadrži montažu fotografija i arhivskih snimaka Stramera, i uključuje kratko pojavljivanje Edija Vedera iz Pearl Jama. Video počinje emotivnom snimkom Stramera koji podsiče ljude da se slažu jedni s drugima. Spot je režirao Lebs Bangs, čije zasluge uključuju video spotove za pesme R.E.M., Green Day i Džorža Harisona.

DŽO STRAMER JE SVOJEVREMENO REŽIRAO BIZARNI PUNK-NOIR GANGSTERSKI FILM… POGLEDAJTE I POKUŠAJTE DA PROVALITE O ČEMU SE RADI

“Fantastic” je bila jedna od Stramerovih poslednjih pesama koje je snimio i uključuje vokale koje je snimio u čuvenom Rockfield studiju u Velsu u decembru 2002, istog meseca kada je preminuo.

UKLETA PESMA… SNIMILI SU JE ZAJEDNO DŽONI KEŠ I DŽO STRAMER. MANJE OD GODINU DANA KASNIJE, BILI SU MRTVI

“Joe Strummer 002: The Mescaleros Years” sadrži remasteritovane verzije tri studijska albuma koja je Stramer snimio sa svojim pratećim bendom, The Mescaleros — “Rock Art and the X-Ray Style” iz 1999., “Global a Go-Go” iz 2001. i posthumni “Streetcore” iz 2003. — kao i disk pod nazivom “Vibes Compass” koji se može pohvaliti sa 15 retkih i dosad neobjavljenih pesama.

Fizičke verzije box seta dolaze s knjigama koje sadrže ekskluzivne nove intervjue sa Stramerovim prijateljima, saradnicima i kolegama iz benda Mescaleros, kao i dosad neviđene rukom pisane beleške, tekstove i crteže iz njegove arhive.

Pogledajte spot za “Fantastic”:

HL/Izvor: ravnododna.com

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime