Ukleta pesma… Snimili su je zajedno Džoni Keš i Džo Stramer. Manje od godinu dana kasnije, bili su mrtvi

0
51
Džoni Keš, Džo Stramer/Photo: facebook@JoeStrummerOfficial
Džoni Keš, Džo Stramer/Photo: facebook@JoeStrummerOfficial

Neuporedivi country heroj Džoni Keš snimio je svojevremeno zajedničku pesmu sa još jednom, doduše prilično različitom muzičkom ikonom, frontmenom Clasha i punk rock legendom Džoom Stramerom.

Pesma koja je ujedinila dva sasvim različita umetnika, zapravo je bila Bob Marlijeva “Redemption Song”, a objavljena je na posthumnom albumu Džonija Keša iz 2003. “Unearthed”.

OVAKO ZVUČI KAD MERILIN MENSON OBRADI “GOD’S GONNA CUT YOU DOWN” DŽONIJA KEŠA…

Producent Rik Rubin sarađivao je s Kešom na nizu albuma u poslednjim godinama života muzičke legende i na albumima koji se sastoje uglavom od covera. Upravo njegova ideja bila je da Keš sa Starmerom snimi “Redemption Song”.

Ono što čitavu stvar čni tragičnom je činjenica da su oba umetnika umrla manje od godinu dana posle snimanja, a pesma je stavljena na spomenutu kolekciju. Iz ove perspektive, pesma zvuči prilično elegično, jer Keš, Stramer i Marli nisu više sa nama. Ne treba ni reći da su odmah po smrti dvojice umetnika krenule priče o “ukletoj pesmi”.

DŽO STRAMER BIO JE VELIKI FAN BRUSA SPRINGSTINA… PROČITAJTE PISMO KOJE JE RUKOM NAPISAO SVOM IDOLU

S druge strane, budući da su i Keš i Stramer bili arhetipski muzički buntovnici, njihov dvostruki oproštaj uz ovu protestnu pesmu deluje čak i pomalo prikladno, zar ne?

HL/Izvor: faroutmagazine.co.uk

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime