Novo ime domaće alternativne scene… Sastav Kruz Roudi objavio prvi video singl “Repriza”

0
506
Oglasi
Kruz Roudi/ Photo: Slobodan Vasić

Novosadski bend Kruz Roudi, koji na domaću alternativnu scenu donosi mešavinu muzičkih pravaca i osveženi gitarski zvuk, predstavio je prvi video singl pod nayivom “Repriza“.

Ovim singlom sastav najavljuje niz predstojećih pesama, koje će do kraja godine biti krunisane debi albumom pod okriljem izdavačke kuće Lampshade Media.

Ideja o osnivanju benda nastala je kada su gitarista Mladen Rakić i basista Nemanja Đorđević, upoznali bubnjara Danila Milivojevića.

U Novom Sadu, krajem 2021. godine, svirajući zajedno, momci su hvatili da svoju stvaralačku energiju najbolje izražavaju u međusobnoj interakciji i tada je počelo pravljenje prvih pesama za Kruz Roudi, bend koji nosi ime izmišljenog lika:

– Kruz Roudi je fiktivni lik, večiti klinac koji postoji u svakom od nas. Istovremeno govori – prepusti se putu, kruziraj, kruziranje je način života – objašnjavaju članovi sastava.

Kruz Roudi/ Photo: Slobodan Vasić

Autentičnost i dinamiku standardnoj gitara/bubanj/bas postavi dodaje spoj tri vokala, koji se međusobno prate, nadopunjuju i doprinose finoj atmosferičnosti i melodičnosti kao glavnim odlikama njihovog zvuka.

Ispostavilo se da tri različita karaktera – Mladen, Nemanja i Danilo – i u studiju, i na bini čine savršenu harmoniju.

“Repriza“ je prva pesma koju je bend zajedno stvorio i predstavlja njihov definišući faktor:
– Ako bismo hronološki slušali snimke sa proba – pesma je nastajala postepeno i iz probe u probu sve više rasla. Pošto je najpre oslobodila kreativnu hemiju između nas, može se reći da nastanak pesme istovremeno označava i nastanak grupe Kruz Roudi – kazali su članovi benda.

“Repriza“ u najboljem svetlu predstavlja identitet i “glas“ benda, ali i cele generacije mladih koja se udobno smestila u melanholične tonove, odakle sagledava sveprisutnu neizvesnost:

– U samom tekstu provejavaju teme zaborava i sećanja, uspomena kojima se vraćamo reprizirajući ih poput omiljene serije ili filma. Pesma nosi atmosferu žurke i pripitog sumraka, kao i osećaj introspektivnog povlačenja u sebe, dok prolazimo “hladnim i pospanim” ulicama, najčešće sami, posle svega – objašnjio je pevač, gitarista i tekstopisac Mladen Rakić.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime