Novi detalji o smrti Hita Ledžera… Holivudski reditelj otkrio da je tog dana dobio neobičan poziv

0
199
Hit Ledžer u filmu "Ned Kelly". Universal Pictures
Oglasi

Nove detalje o smrti Hita Ledžera otkrio je holivudski reditelj Stiven Gahan dok je opisivao neočekivan telefonski poziv koji je dobio posle tragičnog događaja.

Ledžerovo telo pronašla je kućna pomoćnica 22. januara 2008. Smrt zvezde filma “Deset stvari koje mrzim kod tebe” proglašena je nesrećnim slučajem i pripisana mešavini h lekova – Oksikontin, Vajkodin, Valijum, Ksanaks, Junisom i Restoril.

U trenutku Ledžerove smrti, Gahan je radio s ovim 28-godišnjakom na adaptaciji knjige Malkolma Gledvela “Blink: The Power of Thinking Without Thinking”.

Otkriveno lice ispod šminke Hit Ledžerovog Džokera, zahvaljujući – veštačkoj inteligenciji

Reditelj Stiven Gahan se prisetio telefonskog poziva koji mu je stigao od Ledžerovog oca nakon što je porodica stigla na mesto događaja.

– Oni su bili tu pored tela i naš scenario je bio u krevetu pored njega, a tvoja knjiga je bila na noćnom stočiću – rekao je on u “Revisionist History”, Gledvelovom podkast serijalu “Development Hell”.

– Mislim da sam svoj broj napisao na tom scenariju. Mislim da su svi bili šokirani i nazvali su taj broj, ne znam zašto. Bio sam na jednom aerodromu sa svojom suprugom, i doslovno sam se srušio kada sam čuo vest– rekao je reditelj. – Jednostavno me noge izdale. Sećam se lica svoje supruge, nisam mogao ništa da joj kažem. Bio sam bez reči. Samo sam slušao, slušao i slušao… Bilo mi je zaista jako žao. I još uvek mi je žao.

Gledvelova serija podkasta posvećana je njegovom projektima koji nikada nisu realizovani – uključujući adaptaciju knjige “Blink”. Film s Leonardom Dikaprijem u glavnoj ulozi prvobitno je otkupio jedan studio 2005. ali do realizacije nikad nije došlo.

– Odaberemo studio, savetujemo se sa svojim agentima, biramo pobedničku ekipu, uplaćujemo čekove – priča Gledvell. – Zadužuje nas neki sjajan producent izuzetne pameti i krećemo dalje… Ali to nikada ne uspeva… Prođe godina, pa druga pa treća… Zato radimo ‘Development Hell’, celokupnu seriju posvećenu scenarijima koji nikada ne budu ostvareni… To nam svaki put slama srce – zapleti van stranica scenarija.

Pokušao je da uđe u um zlikovca, pronašao je samo smrt…  Da li je uloga Jokera koštala života Hita Ledžera?

Na kraju, film “Blink” dospeva kod Universal Studiosa i Gahan provodi još vremena radeći na scenariju. Nakon što prepravlja Leonardov lik, shvata da ga je zapravo pisao za Ledžera.

– Brzo smo postali vrlo bliski – priseća se Gahan. – Imali smo pravi kontakt koji je meni bio veoma psoeban. Bio sam veoma utbuđen, jer sam počeo da ga vidim kao glavnog junaka filma. Jednom kad to počne da vidi, čovek više to ne može brzo da zaboravi.

Gahan je ponovo pokrenuti projekat napustio posle Ledžerove smrti.

HL/Izvor: Fox News

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime