NOVI ALBUM “BACH”, lojalan povratak korenima Nemanje Radulovića

0
275
Nemanja Radulović/Photo: nemanjaviolin.com/Diescach/DG
Oglasi
Nemanja Radulović/Photo: nemanjaviolin.com/Diescach/DG
Nemanja Radulović/Photo: nemanjaviolin.com/Diescach/DG

Jedan od najuspešnijih violinista današnjice, Nemanja Radulović, predstavio je svoj novi album “Bach”.

Nemanja Radulović "Bach"/Promo
“Bach”/Promo

Nemanja se, kako kaže, ovim izdanjem vraća svojim korenima – odnosno Bahu. Kao što je slučaj sa mnogim drugim “klasičarima” – Nemanji je Bah ostao duboko usađen u najranije muzičke memorije. Kako je Bah od malena u Nemanjinom životu, ovakav odnos poistovećuje sa porodičnim. Kato novi album “Bach” jeste tretiran kao povratak korenima i porodici, ali uz to dodaje još jednu ključnu reč koja je bitna za njegovo razumevanje – lojalnost.

Na albumu je svoj doprinos dala i violinistkinja Tijana Milošević, sa kojom je Nemanja Radulović zajedno nastupao više puta tokom fakultetskih dana.

[accordion title=’Nemanja…’]

Nemanja Radulović/Photo: nemanjaviolin.com/Milan Djakov/DG
Nemanja Radulović/Photo: nemanjaviolin.com/Milan Djakov/DG

Nemanja Radulović je svoje studije započeo u Sarbrukenu, na Visokoj školi za muziku u klasi Džošue Epštajna. Studije je nastavio na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Dejana Mihailovića. Sa samo 14 godina je primljen na Visoki nacionalni konzervatorijum za muziku u Parizu i to u klasi Patrisa Fontanaroze. Kasnije školovanje je nastavio u Nemačkoj – tačnije takođe u Sarbrukenu.[/accordion]

Na ovaj način sjajni violinista pokazuje svoju lojalnost, te je tu još jedan bitan stari saradnik, kompozitor Aleksandar Sedlar, koji je pripremio aranžmane – a prethodno je aranžirao “Fifth Season” (Spring in Japan) za Nemanjim prethodni projekat “Vivaldi“. [accordion title=’Bah…’] Johan Sebastijan Bah (1685-1750) potiče iz poznate dinastije muzičara iz Turingije (Thuringia), verovatno najbitnije muzičke dinastije u istoriji zapadne muzike. Tokom dva veka ‘stvorila’ je niz nadarenih muzičara, koje je Johan Sebastijan svojim neprikosnovenim talentom prosto gurnuo u zaborav.[/accordion]

Nemanja Radulović je na ovom albumu čak svirao i violu, a deonice na “svom” instrumentu svirao je na violini Đovanija Batiste Gvadanjinija iz 1765. godine, koja je u vlasništvu Fric Behrens Stiftung iz Hanovera.

Album “Bach“ je digitalno dostupan u Srbiji preko servisa Google Play i Deezer.
https://umrs.lnk.to/NemanjaRadulovicBACH

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime