DOBRODOŠLI NA JAZZANJE – Kragujevac je spreman za Jazz festival

0
311
Oglasi

jazza

Vreme je za Jazzanje. U Kragujevcu će do 28. do 30. oktobra biti održan 17. Internacionalni džez festival, a uz svetski poznate džezere iz Evrope i čuvenu srpsku džez pevačicu Beti Đorđević, ljubitelje ove vrste muzike tokom tri dana festivala očekuje i atraktivan prateći program.

U Svečanom salonu Skupštine grada Kragujevca, pokrovitelja festivala, predstavljen je program ovogodišnje džez smotre u Kragujevcu.

Kako je rekao direktor festivala Gordan Matić, sve ljubitelje džeza i ovaj put očekuju kvalitetni i veoma zanimljivi izvođači.

– Imali smo sreće da dovedemo imena kao što su Diter Ilg, Dejvid Helbok ili mladi danski bend Horse orchestra koji su potresli evropsku džez scenu. Ne treba propustiti ni goste sa Islanda Sunu Gunlaugs i njen trio, ali ni odličan sastav iz Norveške All included. Naravno, tu je i legendarba pevačica srpske džez scene Beti Đorđević. Doslovno svaki ljubitelj džeza pronaći će nešto za sebe – najavio je Matić.

Za Beti Đorđević učešće na festivalu biće prvi nastup u Kragujevcu. Očekuje dobar koncert, kao i kvalitetan festival.

Beti Đorđević/Photo: www.ijfk.info
Beti Đorđević/Photo: www.ijfk.info

– Koncert će biti, ja se toplo nadam, jako dobar. Trudiću se da opravdam to što su organizatori verovali u mene. Zaista se, verujte nije fraza, veoma radujem tom koncertu. Nadam se da će biti dosta publike, to je, na kraju, ipak najvažnije – iskreno je rekla Beti Đorđević.

Svi koncerti biće organizovani na sceni Knjaževsko srpskog teatra, a počinjaće u 20 sati.

Uz koncerte, organizatori festivala pripremili su i bogat prateći program. U foajeu teatra biće postavljena izložba plakata domaćih džez festivala, a posebnu poslasticu za sve koji se unaped raduju Jazzanju, posle oficijalnih koncerata biće organizovan Jam session.

SVETSKE ZVEZDE: All Included/Photo: www.ijfk.info
SVETSKE ZVEZDE: All Included/Photo: www.ijfk.info

Uprkos tome što sve oko nas poskupljuje, organizatorima kapa dole jer je cena karata već godinama nepromenjena – za jedan dan potrebno je izdvojiti 600, za dva dana 1.000, a za čitav festival 1.500 dinara.

Ovogodišnji, 17. Internacionalni džez festival u Kragujevcu dobio je i novog medijskog pokrovitelja – headliner.rs. Verujemo da ćemo se družiti uz sjajan džez još mnogo godina.

Jazzanje, 17. Internacionalni džez festival/Promo
Jazzanje, 17. Internacionalni džez festival/Promo

 

 

 

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime