Northern Revival kreće na prvu evropsku turneju

0
351
Northern Revival/ Photo: Promo
Oglasi

Northern Revival, heavy rock / stoner metal bend iz Novog Sada, 19.aprila kreće na svoju prvu evropsku turneju.

Turneja će da traje do 27. aprila i tokom nje bend će da nastupi u sedam gradova i četiri zemlje: Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Austriji. Turneja kreće od Ljubljane, a završava se u Velenju, a na mapi su ucrtani još i Grac, Beč, Maribor, Zagreb i Đer.

Northern Revival, najaktivniji bend srpske stoner scene, nastupima širom regiona promovisaće svoj aktuelni album “Modification” (Geenger Records, 2022).

Pored objavjenih, sviraće i nove pesme na kojima rade već nekoliko meseci pripremajući novo studijsko izdanje.

Zvanična lista datuma prolećne turneje:

– 19. april – Jalla Jalla (AKC Metelkova), Ljubljana
– 20. april – Wakuum, Grac
– 22. april – Arena Biesl Erdberg, Beč
– 23. april – Dvorana Gustaff Pekarna, Maribor
– 25. april – Dva osam, Zagreb
– 26. april – A Beton, Đer
– 27. april – EMCE Plac, Velenje

Photo: Promo

Nastup u Ljubljani (petak, 19. april) kojim se započinje prolećna turneja, realizuje se kao predkoncert u sklopu Antifa Festa koji tokom petodnevnog programa, sem brojnih pank i HC pank koncerata obuhvata izložbe, diskusije, radionice…

I u ostalim gradovima će bend će da deli binu sa brojnim izvođačima iz Hrvatske, Slovačke, Italije, Slovenije, Austrije i Litvanije. Više informacija o tome možete da potražite na linkovima datuma sa liste.

Zajedno sa članovima benda, na turneju kreće i Ana Bjes, andergraund novinarka, članica udruženja Novosadska alternativa, PR mnogih muzičkih događaja, buking agent i menadžer benda i saradnik brojnih drugih bendova srpske alternativne scene.

Tokom trajanja cele turneje, na sajtu Helly Cherry Webzina bićete u mogućnosti da pratite njene izveštaje sa svakog nastupa (uz galeriju fotografija). U pitanju je svojevrstan muzički putopis koji će sadržati priče o gradovima, drugim bendovima, klubovima u kojima se svira, ljudima i svemu ostalom sa čime će se Northern Revival susresti na svom višednevnom putešestviju.

Northern Revival/ Photo: Promo

Northern Revival osnovan je u septembru 2012. Do sada su imali više od 200 nastupa širom Srbije, Mađarske, Slovenije, Rumunije, Bosne i Hercegovine.

Svirali su na mnogim festivalima u regionu: Exit Festival, TLO Fest, Alparfeszt (HU), Barock Fest (RO), Gugulan Rock Festival (RO), Kunigunda Festival (SLO), Metal Enduro (RO), Boureque Feszt (HU), Naša Stvar (BiH), United Metal Festival, Festival Srpskog Podzemlja, Wind Rock Fest, Urban Muse Festival, Roll i Blues Fest…

Delili su bine sa poznatim bendovima iz svog žanra: Sasquatch, Bongzilla, Planet Of Zeus, Greenleaf, Dopethrone, Nightstalker, 1000mods, Lazarus…

Do sada su objavili četiri izdanja: EP “Mouth Full Of Dirt” (2015, Miner Records), album “Life Survival Tips” (2016, Nocturne Media), EP “Electric Power Supply” (2019, 1001 Stoned/Librarion Records) i album “Modification” (2022, Geenger Records).

Pobednici su Joker Demo Festa 2014. godine u Zrenjaninu. Radio stanica Oradio je pesmu “Heavy Deliver Man” svrstala u 50 najboljih singlova za 2016. Spot za pesmu “Old Sparky” proglašen je hitom februara 2019. na RTS Bunt Top Listi.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime