Nora Džons obradila “Steer Your Way” s poslednjeg albuma Leonarda Koena

0
287
Oglasi
norah-jones-cover-leonard-cohen-steer-your-way-min

Obrada pesme Leonarda Koena “Steer Your Way” koju izvodi Nora Džons najnovija je objavljena pesma s predstojećeg tribute albuma “Here It Is”, koji će Blue Note objaviti 14. oktobra.

“Steer Your Way” izvorno je objavljena na Koenovom albumu “You Want It Darker”, objavljenom 17 dana pre umjetnikove smrti 2016. u 82. godini.

– Bilo mi je super da pevam ovu pesmu jer je novija, ali ima sve najbolje osobine nekih od njegovih starijih klasičnih pesama – kaže Nora Džons, koja snima za Blue Note od svog debitantskog albuma “Come Away With Me” iz 2002. godine. Pošto je ove godine nastupima proslavila 20. godišnjicu tog projekta, Džons će 11. oktobra u Saporu započeti kratku turneju po Japanu.

TAKO JE GOVORIO (I PEVAO) LEONARD KOEN: VOLIM ŽENE. LEPOTICE ILI ONE DRUGE, MENI JE SVEJEDNO, ONE SU UZVIŠENA BIĆA…

Kao što je ranije objavljeno, “Here It Is” producirao je dugogodišnji Koenov prijatelj Lari Klajn koji je okupio “ekipu najnaprednijih muzičara u svetu jazza” kao temeljni prateći bend albuma, uključujući gitaristu Bila Frisela, saksofonistu Imanuela Vilkinsa, pijanistu Kevina Hejsa, basistu Skota Kolija i bubnjara Nejta Smita.

Igi Pop, Piter Gabrijel, Džejms Tejlor, Sara Meklahan, Mejvis Stejpls i Natanijel Retlif su među izvođačima koji pevaju Koenove pesme.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime