Tako je govorio (i pevao) Leonard Koen: Volim žene. Lepotice ili one druge, meni je svejedno, one su uzvišena bića…

0
198
Oglasi
Leonard Koen/Photo:facebook@leonardcohen
Leonard Koen/Photo:facebook@leonardcohen

Leonard Koen, jedan od najvećih kantautora i pesnika našeg doba preminuo je 7. novembra 2016. u Los Angelesu u 82. godini.

Bio je gospodin, mudrac na svetskoj muzičkoj sceni, istinski pesnik i ladies’ man – odnosno ljubimac žena. Svojim je ljubavima posvećivao stihove, voleo ih, pokušavao da razume i neretko ih napuštao.

DVOJE STRANACA, U HOTELSKOJ SOBI, VODILO JE LJUBAV U RITMU NJEGOVE USNE HARMONIKE… LEONARD KOEN TADA JE ZNAO SVOJ PUT

Za Koena žene su bile uzvišena bića, iz njegovog pera nastale su neke od najlepših pjesama njima posvećene. Svaka je na kraju o njemu imala samo lepe reči. Kao i on o njima:

– Čini mi se da ste već čuli govorkanje o tome da sam ženskaroš. To nije baš tako. Ne mogu bez žena, i imao sam ih mnogo, na stotine, hiljade. Prijatelji mi se čude, danas me vide s boginjom lepote, svima im zastane dah, kad ono sutra – lepotica više nije u mom društvu, nego pod ruku sa mnom ide neka ružna žena, možda niko drugi s njom ne bi javno izašao. Meni je svejedno, ali ne mogu da objasnim zašto. Da li to znači da još tražim onu “pravu” ili da sam prestao da tražim? Žene su moja potreba, moja inspiracija i sve moje emocije su u vezi sa njima: ljubav, prezir, usamljenost… Jedan dan proveden sa ženom je čitav život sa njom, i ne osećam potrebu da duže ostanemo zajedno, čak i onda kada nam je božanstveno.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime