Ništa nije jače od ljubavi “boga groma” prema šniclama… Pitajte Krisa Hemsvorta

0
74
Kris Hemsvort/Šhptp: Marvel
Oglasi

Glumcu Krisu Hemsvortu postala je navika da pokazuje mišiće, a za to ima i dobar razlog. Deset godina glumi Tora, boga groma u popularnoj Marvelovoj franšizi, a svoje treninge je pojačao još više dok je snimao najnoviji nastavak “Tor: Ljubav i grom”.

– On održava svoju čvrstu telesnu građu tako što jede meso i mnogo toga još – rekao je Luk Zoki, Hemsvortov dugogodišnji lični trener i prijatelj, za jedan američki list. – Ali dok je snimao film “Osvetnici: Kraj igre”, odlučio je da eksperimentiše sa veganskom ishranom.

PETA proglasila Hoakina Finiksa za ličnost godine… Vegan je već 40 godina i kaže: Ljudi koji jedu meso su varvari

Iako se kratko pridržavao novog režima, zbog svoje ljubavi prema bifteku, osam nedelja je bio na ishrani na biljnoj bazi i uspeo da zadrži svoju impresivnu mišićnu masu, kaže njegov trener.

– Želeli smo da vidimo da li može da održi veličinu svojih bicepsa i bili smo iznenađeni koliko je dobro podneo. Bio je efikasan na snimanju.

Ku*va sudbina… Poznati glumac na snimanju TV emisije saznao da mu je zdravlje ozbiljno ugroženo

Da bi ostao u fizičkoj formi, Hemsvort je tada morao da pojede “tonu” pasulja, ali se vratio svojoj tipičnijoj ishrani koja uključuje dosta odrezaka.

Hemsvort uzima oko 4.000 kalorija i 300 grama proteina dnevno da bi zadržao mišićnu masu.

Dok je trenirao za uloge u filmovima o superherojima, Kris Hemsvort morao je da jede dosta da mi imao mišiće dostojne boga gromova, jer ima prirodno jak metabolizam.

– Oko 30-40 odsto tih kalorija je u obliku proteina, a preostale su ravnomerno podeljene između ugljenih hidrata i masti – kazao je Zoki. Dobijenih 300 grama proteina koje Hemsvort pojede dnevno je više nego dvostruko više od preporučene količine za većinu ljudi.

Za izgradnju mišića, Akademija za ishranu preporučuje 0,6 do jedan gram proteina po kilogramu telesne težine dnevno.

Animal Rights… Mobi ogromnim tetovažama proslavio 32 godine otkako je postao vegan

Kris Hemsvort je održavao mišiće kao vegan jedući pasulj i žitarice, ali njegov trener je naveo da je to izazvalo određene zdravstvene tegobe. Uglavnom je jeo sirove semenke kvinoje i mahunarke kao proteine, a imao je kuvara koji se specijalizovao za veganska jela.

– To može biti agresivno na stomak kada prvi put počnete da se hranite na taj način, tako da je često odlazio u toalet.

Guns N’ Roses i moćni kadrovi u prvom trejleru za film “Thor: Love and Thunder”

Tokom snimanja filmova poznati glumac imao je šest do 10 manjih obroka dnevno, uključujući piletinu, ribu ili njegovo omiljeno crveno meso.

– On voli šnicle i nikad mu nije muka od toga – rekao je Zoki. – Ima nešto u tom Hemsvortovom DNK, obožava crveno meso.

Glumčev mlađi brat, Lijam Hemsvort, takođe je ranije eksperimentisao sa veganstvom ishranom, ali se i on vratio na uobičajenu hranu nakon zdravstvenih komplikacija.

HL/Izvor: Politika Magazin

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime