Niški Ego objavio album “Mechanisms“ i spot za “Butterfly Effect”

0
150
Ego/ Photo: Nemanja Lazić
Oglasi

Niški alt-rock bend Ego objavio je digitalno izdanje albuma “Mechanisms” za diskografsku kuću Multimedia Music. Izlazak albuma ispratio je spot za pesmu “Butterfly Effect”.

– Srž albuma je svojevrsna samoanaliza pojedinca, kao potraga za sopstvenim identitetom – kazali su članovi benda i dodali da se radi o kompaktnoj celini, putovanju koje prate razne emocije, energični rifovi, melanholične note i tekstovi “koji se mogu posmatrati iz socijalno-filozofskog ugla i čija je uloga da kroz puno pitanja i nešto odgovora posluže i kao potencijalna podrška svakom ko se ikad ’izgubio u svetu i sebi samom“.

Album “Mechanisms” je sniman u periodu od 2018. do 2021. godine. Snimatelj i audio inženjer albuma je Marko Živanović ispred studija Devotion. Za miks je zadužen Ivan Petrović, ispred studija π³.

Do sada su sa ovog izdanja objavljena četiri singla: “Hypnotech”, “The Right Mistake”, “Ground Zero”, a sada je uz album objavljen i spot za pesmu “Butterfly Effect”.

Ego/ Photo: Nemanja Lazić

Tematika pesme “Butterfly Effect”, koja otvara album, inspirisana je teorijom haosa i postavlja pitanja – Ko sam zapravo pravi “ja”, šta je ono što nam je dato po rođenju, a šta je sve ono što “prisvajamo” od sredine? Do koje mere okolina i odrastanje utiču na nas i kako da se izborimo sa haosom koji nosi sam život?

– Promena kroz život je neminovna i svaki novi dan je novi izbor sa kojim se susrećemo i koji neminovno utiče na “nastavak naše priče” poput igre ili knjige sa različitim završecima – kazao je frontmen benda Milan Mirić i dodao da ovu tematiku prati i sama radnja spota:
– U spotu je život jednog čoveka predstavljen u četiri različita životna doba – počevši od naivne dečije igre do poznog doba gde se protagonista, nakon što je život protekao brzinom svetlosti pita – Šta je ovo, i u šta sam se pretvorio?

Ego/ Photo: Nemanja Lazić

Spot je ujedno deo mini-filma koji kao i album nosi naziv “Mechanisms”, a čiji se objavljivanje očekuje u toku godine.

Autor spota, odnosno mini-filma je Boško Đorđević, poznat je i po radu na video spotu za pesmu “Večernja zvona“ Nikole Vranjkovića. Boško je takođe i fotograf, koji je ranije predstavio izložbu fotografija zvanu “Dnevnik o mami”.

Ego je bend koji iza sebe broji nastupe na festivalima kao što su EXIT, Mikser, Time to Rock u Temišvaru, kao i BARF 12 na kom su izglasani kao pobednici, a tu su i nastupi sa bendovima Negative, Funk Shui, Samostalni referenti, Northern Revival, Short Reports, Good Ol’ Bastards.

Album “Mechanisms” dostupan je na Youtube kanalu Multimedia Music kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime