Nikola Đuričko i njegov Džoni Midnajt trio promovisali album nastao i nazvan… “Po sećanju”

0
231
Nikola Đuričko
Nikola Đuričko/Photo: ATA images
Oglasi

Danas je u džez kantini Lisabon mts Dvorane održana promocija prvog albuma benda Džoni Midnajt trio koji čine Nikola (Džoni) Đuričko koji svira gitaru i peva, Aleksandar Panić zvani Meksiko koji svira bas i bubnjar Srđan Milenković.

Album pod nazivom “Po sećanju” u izdanju Džoni records se sastoji od devet obrada i dva originala, među kojima je prvi singl “Dobro te čuvaju” .

Nikola Đuričko i njegov Džoni Midnajt Trio objavili spot za “Dobro te čuvaju”…

Promocija je počela tako što je Džoni ispisao grafit sa imenom svog benda jer, kako kaže ,u njegovo vreme, kad je pop kultura grafita bila izaražena, ako bend ima svoj grafit to je bio znak da je bend počeo sa radom.

Nikola Đuričko/Photo: ATA images

– Konačno mi se ostvario dečački san, da imam bend, da snimim album. Mene sviranje zaista činim srećnim jer mislim da tako izbacujem svoju kretivnost koju nisam do sad imao gde da prikažem. Imao sam ja i pre bendove, svirao sam puno, muzika je uvek deo mene – rekao je Đuričko.

Nikola Đuričko u podkastu Berta Krajšera: Dve važne uloge sam izgubio zbog toga što živim u Srbiji… a onda sam pukao i rešio da odem

Glumac sa respektabilnom inostranom karijerom govorio je i o samom albumu:

– Album se zove “Po sećanju” jer sviram pesme uz koje sam odrastao, onako kako ih se ja sećam, na moj način, pričam priču po sećanju. Slavim tu muziku, slavim te autore i jako sam se radovao komunikaciji sa njima. Zamislite čujem se, na primer, sa legendom jugoslovenskog rokenrola Dadom Topićem, upoznao sam Slađanu Milošević, divna saradnja sa Fondacijom Milana Mladenovića… Moja dečačka želja je da imam trube u bendu, stupio sam u kontakt sa Filipom Bulatovićem koji je okupio džez muzičare, ali sam ih zamolilo da sviraju “malo prljavije” što je moj fazon sviranja, a ne precizno kako oni inače sviraju. Bilo je jako uzbudljivo jer smo sarađivali na daljinu, duvačka sekcija snimljena u Beogradu i sve to je poslato na završni miks kod Majkla Patersona u @PopAntipop u Los Anđelesu – rekao je Džoni i dodao:

Džoni Midnajt trio/Photo: Radan Popović

– Ovo je bio vrlo kreativan period, srećan sam i ispunjen. Jedva čekam prve reakcije, prve komentare ljudi kako im se dopada album i da će imati želju i da nas čuju uživo jer kako zvučimo na albumu tako zvučimo i uživo. I nadam se da će da mi ostvariti i drugi deo mog sna, a to je da sviram pred publikom. – izjavio je uzbuđeni Nikola Đuričko

Nikola Đuričko posle pohvala za ulogu u “Stranger Things”: Mnogo mi znači podrška Vinone Rajder i Stivena Kinga…

Na albumu možete čuti kako u verziji Džoni Midnajt Tria zvuče pesme, na neki način toponimi jugoslovenskog rokenrola: “Zemlja” EKV, “Superstar” Dade Topića, “Amsterdam” Slađane Milosević, “Kad sunce opet zađe” KUD idijota, “Poljubi me” Azre, “Oko moje glave” Šarla Akrobatae “Prevara” Riblje čorbe… Autorske pesme su iz perioda kada je Nikola slušao tu muziku, i one su nastale po sećanju, jer nije imao notni zapis.

Pogledajte spot za “Dobro te čuvaju” :

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime