Nestvarna, istinita priča o bivšem beogradskom plesaču… “Beskućnik Dendi” na MojOFF platformi

0
617
Oglasi
Beskučnik dendi, promo
Beskučnik dendi, promo

Kratki dokumentarni film “Beskućnik dendi” reditelja Jugoslava Nikolića će biti prikazan u 1. oktobra, na MojOFF filmskoj platformi čime će otvoriti kolekciju kratkih filmova na onlajnu.

Domaća biografska drama o bivšem beogradskom plesaču i umetniku Nikoli Vraniću prati razvoj života na ulici tokom pandemije korona virusa, ali i život samog baletana pre nego što je završio na ulici.

– Da sad ne pričamo o teškim temama – bile su reči Nikole Vranića kada je objašnjavao da nema posla i novca za kulturu.

OVO JE NAJBOLJI DOKUMENTARNI FILM SVIH VREMENA… TVRDI KVENTIN TARANTINO

Nikola, koji je 2017. godine postao beskućnik, mnogim Beograđanima je poznat po besprekornom oblačenju i očešljanoj bradi, iako je njegov život sada na ulici.

Jugoslav Nikolić, čiji potpis nosi ovo ostvarenje, održao je i izložbu fotografija pod nazivom “I oni bi ostali kod kuće”, a inspiraciju za film dobio je jer smatra da je “došlo do prezasićenja od svega, pa i od korone”.

Posle ove domaće premijere, publika MojOFF platforme imaće priliku da se podseti kratkih ostvarenja fantastične francuske rediteljke Anjes Varde. Kolekcija njenih filmova popunjavaće se na nedeljnoj bazi sa po dva ostvarenja.

Ostvarenje “Beskućnik dendi” čija je svetska premijera, a ujedno i jedino bioskopsko prikazivanje, bila na proleće ove godine, publika će moći da pogleda za vikend – 1, 2. i 3. oktobra na mojoff.net filmskoj platofmi.

HL/Izvor: n1info.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime