Neobične i retke postavke u 14. Noći muzeja preporučuju Zovan Kesić, Ana Ćurčin, Vladica Milosavljević…

0
192
Oglasi

Tradicionalna manifestacija Noć muzeja, ovog maja okupiće po 14. put posetioce u 43 grada i mesta Srbije, na 67 lokacija samo u Beogradu.

Noć muzeja/ Photo: Promo
Noć muzeja/ Photo: Promo

I ovoga puta poznate ličnosti posetiocima Noći muzeja preporučuju neobične i retke postavke, koje će 20. maja, u punom sjaju, sijati širom Beograda.

Noć muzeja je postala manifestacija koja se s radošću isčekuje a zašto voli Noć muzeja objasnio je Zoran Kesić, voditelj i autor emisije “24 minuta”:

– Noć muzeja volim i obožavam zato što u toku jedne noći obiđem puno muzeja i vidim puno zanimljivih postavki.

Pogledajte koju je izložbu Beograđanima preporučio Zoran Kesić…

I dok Zoran Kesić bude saznavao više o počecima vibrato terapije, glumica Hana Selimović planira da obiđe “mesto koje je video ceo svet”, jednu od dvanaest premijera 14. Noći muzeja – Beogradski sajam:

– Svaki grad pored njegove kulturne ponude i drugih lepota koje pruža, čine i ljudi. Volim da idem na Noć muzeja zato što pored divnih stvari koje tu možete videti, možete videti i divne ljude koji čine ovaj grad i to da se Beograd u toj noći doima kao ozbiljna metropola. Pozivam vas na izložbu u Beogradskom sajmu u hali 1, gde ćete moći da vidite šta se sve to za 60 godina na Beogradskom sajmu događalo, ko ga je posetio i da se malo izmestite iz centra grada i odete da pogledate izložbu koja se nalazi tamo.

Za one koji izlazak ne mogu da zamisle bez plesa, kapiten košarkaškog kluba Crvena Zvezda, Luka Mitrović, ima važnu poruku…

Svoj lični doživljaj manifestacije, proslavljena glumica Vladica Milosavljević, podelila je sa svojom i publikom Noći muzeja…

Za one koji su zaljubljeni u daske koje život znače, kantautorka Ana Ćurčin, izdvojila je pravi biser ovogodišnje manifestacije – Muzej Narodnog pozorišta:

– Noć muzeja je super prilika da se družite i pogledate neke izložbe kojih se ne biste setili nekog običnog dana i možete da upoznate nekoga jer će biti veliki redovi i uzbuđenje čekajući da uđete na neku izložbu. Ja bih htela da vas pozovem na izložbu u Muzeju Narodnog pozorišta jer predstave umeju da budu jako uzbudljive ali još je uzbudljivije vidite šta se krije iza svake predstave i da pogledate izložbu mladih scenografa, zato vas pozivam da se upoznate s pozorištem iza kulisa.

Ana Ćurčin and the Band/ Photo: Emma Szabo
Ana Ćurčin and the Band/ Photo: Emma Szabo

Na evociranje uspomena u Muzeju FK Partizan u Humskoj, pozvali su prvotimci FK Partizan Filip Kljajić i Bojan Ostojić:

– Sedam decenija od osvajanja naše prve duple krune. Svi trofeji na jednom mestu. Poseti ovogodišnju Noć muzeja u subotu 20. maja, od 17 časova do 1 iza ponoći.

Dobitnica NIN-ove nagrade za roman “Arzamas”, Ivana Dimić preporučila je posetu Muzeju nauke i tehnike…

– Dragi poklonici Noći muzeja, dođite u Muzej nauke i tehike u Skender begovoj 51, posetite jednu otmenu stogodišnjakinju. Ona se zove Solunka. To je štamparska mašina koja je imala buran ratni i posleratni život i koja je odštampala divne, vredne knjige najboljih srpskih naučnika i pesnika za vreme i posle Prvog svetskog rata. Ako vas posluži mašta, možda ćete je čuti kako vam šapuće “Pesme bola i ponosa” Milutina Bojića i Vladislava Petkovića Disa.

A šta preporučuje jedan od naših vodećih fotografa, Nebojša Babić…

Ulaznice za Noć muzeja, po pretprodajnoj ceni od 450 dinara, mogu se kupiti na svim Eventim prodajnim mestima, dok će na dan manifestacije cena iznositi 500 dinara.

Kao i ranijih godina, jedna karta za Noć muzeja važi za po jedan ulazak na sve lokacije u Beogradu. Deca do 5 godina, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu.

Uz veliku podršku Sekretarijata za javni prevoz, karta Noći muzeja važi kao vozna isprava u Beogradu na svim linijama javnog prevoza 20. maja od 16 časova pa sve do ponoći.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime