Neke malene, čudne i prelepe pesme…. Nick Cave & The Bad Seeds objavili dugo očekivani album “B-Sides & Rarities Part II”

0
166
Oglasi
Nick Cave/Photo by GOSHA RUBCHINSKIY, EXIT promo
Nick Cave/Photo by GOSHA RUBCHINSKIY, EXIT promo

Nick Cave & The Bad Seeds, prvi headlineri EXIT festivala 2022, objavili su dugo očekivani album “B-Sides & Rarities Part II”.

Ovo dvostruko izdanje donosi 27 B-strana singlova i retkih pesama iz razdoblja od 2006. do 2020. Kompilaciju su napravili Nik Kejv i Voren Elis, a izlazi 16 godina nakon veoma hvaljene prve “B-Sides & Rarities” kolekcije.

– Uvek mi se sviđao prvi ’B-Sides & Rarities’ više nego bilo koji drugi album. To je jedino što sam voleo da slušam. Čini se opušteniji, čak i pomalo besmislen, ali sa lepim pesmama. Postoji nešto u ’malenosti’ pojedinih pesama što je bliže njihovom izvornom duhu. Drugi deo ove kompilacije je nastavak čudne i prelepe kolekcije izgubljenih pesama Bad Seedsa – izjavio je Kejv o novom albumu.

Nik Kejv i Benedikt Kamberbač zajedeno u filmu “The Electrical Life of Louis Wain”…

Dodao je da nova kompilacija daje prikaz njegovih omiljenih pesama sa Bad Seedsima jer otkriva njihove male i krhke početke. Istakao je da su njegovi favoriti “Waiting for You”, predivna pesma “Life Per Se” koju su smatrali suviše tužnom za album “Skeleton Tree”, kao i “Earthlings” koju neki smatraju najboljom pesmom iz perioda “Ghosteen”.

Novi album predstavlja i prve verzije istaknutih pesama sa prethodnih albuma, poput “First Girl In Amber” i “First Skeleton Tree”, live verziju pesme “Push The Sky Away” koja je snimana sa Simfonijskim orkestrom iz Melburna. Na kompilaciji se nalaze i duet sa Debi Haari “Free To Walk”, pesma Leonarda Koena “Avalanche” koju Kejv često izvodi uživo, kao i vrhunska dela “Vortex”, “Euthanasia” i “Earthlings” – prelepe numere koje nisu mogle pronaći svoje mesto na prethodnim albumima. “B-Sides & Rarities Part II” objavljen je na dvostrukom vinilu, dvostrukom CD-u, deluxe dvostrukom CD-u i svim digitalnim platformama.

Između vere i sumnje… Nik Kejv najavio memoare pod nazivom “Faith, Hope And Carnage”

Nik Kejv i njegovi The Bad Seeds prvi su potvrđeni hedlajneri 21. izdanja EXIT festivala, koji će biti održan od 7. do 10. jula 2022. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi. Jedan od najoriginalnijih i najuticajnijih bendova na svetu, predvođen neuništivim rok propovednikom zagrmeće sa glavne bine festivala u petak, 8. jula i, nakon nezaboravnog nastupa grupe The Cure, nastaviti niz gostovanja istorijskih gitarskih imena na Exitu.

Jednodnevne ulaznice za petak, 8. jul, kada nastupa Nik Kejv su u prodaji po poklon cenama, sa preko 40 odsto popusta: regularne ulaznice po ceni od 2.990 dinara, fan pit po ceni od 3.990 dinara i VIP po ceni od 12.000 dinara. U prodaji su takođe i četvorodnevne ulaznice za EXIT festival 2022, po ceni od 6.490 dinara, uz uštedu od 60 odsto. Ulaznice se mogu kupiti na oficijalnom festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i online na stranicama Gigstixa.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime