Home»Knjige»Između vere i sumnje… Nik Kejv najavio memoare pod nazivom “Faith, Hope And Carnage”

Između vere i sumnje… Nik Kejv najavio memoare pod nazivom “Faith, Hope And Carnage”

3
Shares
Pinterest Google+
Nik Kejv/ Photo: imdb.com
Nik Kejv/ Photo: imdb.com

Nik Kejv najavio je svoje nove memoare pod nazivom “Faith, Hope And Carnage” (Vera, nada i masakr) koji će se fokusirati na godine posle smrti Kejvovog sina Artura 2015. godine.

Knjigu bi trebalo da objavi izdavačka kuća Canongate na jesen 2022. godine, a sami memoari su nastali iz više od 40 sati razgovora između frontmena grupe The Bad Seeds i novinara Observera Šona O’Hegana.

NIK KEJV & THE BAD SEEDS STIŽU NA EXIT 2022…

“Vera, nada i masakr” obuhvatiće Kevovu perspektivu i lični život kroz šest godina od smrti njegovog sina Artura, koji je umro u maju 2015. kada je imao 15 godina.

– “Faith, Hope And Carnage”obećava da će biti promišljena knjiga o Kejvovom unutrašnjem životu u poslednjih šest godina, meditacije o velikim idejama, uključujući veru, umetnost, muziku, tugu i mnogo više. To je projekat podstaknut lockdownom i projekat koji savršeno leži uz Kejvovo nedeljno pisanje na njegovom portalu “The Red Hand Files” –  navodi se u sinopsisu memoara.

NIK KEJV & THE BAD SEEDS OBJAVILI VIDEO SPOT “VORTEX” KAO NAJAVU NOVOG KOMPILACIJSKOG ALBUMA

Kejv je, komentarišući nove memoare u prigodnoj izjavi rekao:

– Ovo je prvi intervju koji sam dao unazad puno godina. Traje više od 40 sati. Mislim da bi to trebalo da je dovoljno dugo. Bilo mi je malo čudno, ali iskreno zadovoljstvo da razgovaram sa Šonom i zajedno prođemo kroz ova neizvesna vremena, i zadovoljstvo je nastaviti moj odnos s izdavačem Canongateom, koji je kao i uvek predan i strastven u svom poslu.

NIK KEJV: OSEĆAM PRISUSTVO SVOG POKOJNOG SINA SVUDA. AKO VOLIMO, TUGUJEMO. LJUBAV I BOL SU ISPREPLETENE….

O’Hegan je dodao da je “Faith, Hope & Carnage” knjiga “intimnih i često iznenađujućih razgovora u kojima Nik Kejv iskreno govori o svom životu, svojoj muzici i dramatičnoj transformaciji, izazvanoj ličnom tragedijom.

– Memoari su prošarani nizom tema uključujući pisanje pesama, tugu, kreativnost, saradnju, katastrofu, prkos i smrtnost i pružaju duboki uvid u jedinstveni um jednog od najoriginalnijih i najizazovnijih umetnika našeg doba, kao i istraživanje kompleksa dinamike između vere i sumnje koja podupire njegovo delo.

Početkom ove sedmice Nik Kejv & The Bad Seeds podelili su prethodno nikad do sada predstavljenu pesmu iz doba “Ghosteena” pod nazivom “Earthlings”, koja je preuzeta s njihovog predstojećeg albuma “B-Sides & Rarities Part II”.

Previous post

Placebo posle 8 godina objavili novu muziku... Evo kako zvuči singl "Beautiful James"

Next post

Igi Pop otkrio tajnu svoje "večne mladosti": Stalno otkrivam novu muziku... to je kao da kopam dijamante za svoj mozak

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *