Ne baš tako iznenada… Nik Kejv i Voren Elis objavili novi album “Carnage”, a kritičari “odlepili”

0
199
Nik Kejv i Voren Elis/Photo; Discogs promo
Oglasi
Nik Kejv i Voren Elis/Photo; Discogs promo
Nik Kejv i Voren Elis/Photo; Discogs promo

Nik Kejv i Voren Elis iznenadili su fanove izdavanjem potpuno novog albuma “Carnage”, barem tako pišu svetski mediji. S druge strane, KLejv je album već najavio kao “brutalan”, pre nekoliko dana u odgovoru na pitanje jedno obožavaoca.

Nakon što je otkazao svoju već zakazanu turneju po Velikoj Britaniji i Evropi za 2021. godinu zbog širenja korona virusa, Kejv je taj period opisao kao ‘priliku za introspekciju’ i ‘vreme za stvaranje nove ploče’. Potom je potvrdio da su se on i kolega iz benda Bad Seeds i dugogodišnji saradnik Voren Elis vratili u studio kako bi radili na novom albumu pod nazivom “Carnage” i opisao ploču kao ‘brutalnu, ali vrlo lepu ploču vezanu uz komunalnu katastrofu’.

NIK KEJV SVOJ NOVI ALBUM “CARNAGE” NAZVAO – BRUTALNIM

Dvojac je sada novi album izdao digitalno i u streamingu pre nego što fizičko izdanje na CD-u i vinilu usledi 28. maja. Kejv je rekao da je njegova inspiracija potekla iz ‘čitanja, kompulzivnog pisanja i samo sedenja na balkonu i razmišljanja o stvarima’. Bez početne namere da napravi album, rekao je da je ‘ploča jednostavno pala s neba. To je bio poklon.’

NIK KEJV NAPAO BBC ZBOG CENZURE GRUPE THE POGUES: KASTRIRALI SU IM PESMU, IZGUBILA JE SVOJU ISTINU, ČAST I INTEGRITET

Iako zvanično nije reč o novom albumu Nika Kejva i grupe The Bad Seeds, album je poslednje delo iz gotovo 25 godina duge saradnje Kejva i Elisa. Elis je opisao postupak snimanja na “Carnageu” kao vrlo jednostavan kao “kada dvoje ljudi koji sede u sobi, reskiraju i puštaju da se dogodi sve što se može dogoditi”.

– Izrada ‘Carnagea’ bio je ubrzani proces intenzivne kreativnosti – rekao je Elis. – Osam pesama bilo je tamo u jednom ili drugom obliku u prva dva i po dana, a onda smo se setili da bi mogli da napravimo ploču! U tome se nismo previše dvoumili.

U recenziji koja je objavljena u New Musical Expressu piše za album ‘Carnage’: ’Carnage’ je nedvosmisleno najbolji album Kejva i Elisa od ponovnog okupljanja The Bad Seedsa 2013. godine i albuma ‘Push The Sky Away’, ili možda čak i ‘Abattoir Bluesa’. To su sigurno dva majstora na vrhuncu svojih melodramatičnih moći”.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime