NAPRAVITE SAMI SVOJU PLOČU… Na ovoj mašini koja košta “samo” 1.100 dolara možete da narežete sopstveni vinil

0
1050
Oglasi
Phonocut home vinyl recorder
Phonocut home vinyl recorder

Otprilike je iste veličine kao kućni gramofon, analogni rezač Phonocut omogućava vam stvaranje sopstvenih 10-inčnih vinilnih zapisa.

Analogni rezački uređaj Phonocut prvi je potrošački uređaj koji će vam omogućiti da napravite svoje spstvene vinilne ploče kod kuće, navodi Wired. Sve što treba da uradite je da priključite audio kabl, pritisnete “play”, i nekoliko minuta kasnije imaćete potpuno novu vinilnu ploču.

Ovaj rezač, koji je iste veličine kao i obični kućni gramofon, proizvodi 10-inčne ploče za otprilike 10 do 15 minuta muzike po strani. I ceo postupak se događa u realnom vremenu, jer dijamantski urezivač urezuje zapis u prazan vinil dok slušate svaku pesmu.

Phonocut home vinyl recorder
Phonocut home vinyl recorder

Osnivači Phonocuta hteli su da osiguraju da njihov uređaj bude jednostavan za upotrebu, tako da postoji jednostavna prateća aplikacija koja će vam pomoći u oblikovanju i aranžiranju pesama.

– To mora da bude jasno i idiotima – izjavio je Florian “Doc” Kaps magazinu Wired i dodao: – Čak bih i ja na tome mogao da pravim vinile.

Iako je lakše nego ikada slušati muziku u eri streaminga, tim koji stoji iza analognok rezača smatra da je nešto izgubljeno. Phonocut je pokušaj vraćanja doživljaja slušanja onome što je nekada bio, u vreme u kome se muzika nije gledala kao jednokratna, a ljudi su zapravo stvorili povezanost s pesmama koje vole.

Phonocut home vinyl recorder
Phonocut home vinyl recorder

– Znate, digitalni zapis ima veliki problem, nije stvaran – rekao je Kaps. – Možete mu vrlo lako pristupiti, ali to samo vidite ili možete da čujete. Nikad ne možete da ga poližete, ne možete da omirišete i ne možete da ga dodirnete. Mi ljudska bića imamo ovih pet čula. I na kraju dana, potrebno nam je svih ovih pet čula da se zaljubimo, da se osećamo srećmnim, da izgradimo poverenje.

Mogućnost izrade sopstvenih vinilnih zapisa naravno nije jeftina. Phonocut je dostupan za prednarudžbine na Kickstarteru po ceni od 1.100 američkih dolara. Kompaniaj očekuje da će prvu isporuku uređaja početi u decembru 2020. godine.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime