Naked novim spotom poručuju – “Raduj se!”

0
224
Oglasi
Naked/ Photo: Promo
Naked/ Photo: Promo

Naked je vrhunski core-band iz Beograda čija muzika počiva na jedinstvenom miksu globalnog urbanog gruva začinjenom balkanskom tradicijom i fri džezom.

Njihov korpulentan i žestok miks tradicionalnog muzičkog nasleđa Balkana sa elementima svinga i fri džeza predstavlja saundtrek beskrajnoj potrazi benda za pravim muzičkim identitetom.

Svoj debi album objavili su još 2008. godine za izdavačku kuću Multikultivator (Srbija), a drugi “Gle Naked” 2011. godine za  Narrator records (Mađarska).

Naked/ Photo: Vladimir Miloradović
Naked/ Photo: Vladimir Miloradović

U proleće 2015. Naked je objavio svoj treći studijski album “Nakedonija” (Narrator records) sa 11 autentičnih instrumentalnih numera koje su komponovali i aranžirali članovi benda u novoj kvartetskoj postavi: Branislav Radojković (bas), Goran Milošević (bubnjevi, udaraljke), Đorđe Mijušković (violina), Ivan Teofilović (klarinet, saksofon).

Tokom 2016. godine bend je nastupao na velikom broju festivala širom Evrope, a u januaru 2017. odlaze na turneju po Južnoj Americi (Čile i Argentina) gde će održati 10 koncerata na poziv jedne od najvećih koncertnih agencija u Južnoj Americi. Prvi nastup je 14. januara u Santiago de Chile – Mondovivo world music fest.

U iščekivanju novog studijskog albuma možemo da uživamo u upravo objavljenom spotu benda Naked za pesmu “Raduj se” koji je nastao u saradnji sa umetnikom Viktorom Kisom.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime