NAJVEĆI ŠMEKER SVETSKE KLASIKE STIŽE U BEOGRAD: Sudbin na Kolarcu 27. februara

0
211
Oglasi
Jevgenij Sudbin/Photo: yevgenysudbin.com, Clive Barda
Jevgenij Sudbin/Photo: yevgenysudbin.com, Clive Barda

Jedan od najtaletovanijih pijanista današnjice i po mnogima najveći šmeker svetske klasike, Jevgenij Sudbin, prvi put će nastupiti u Srbiji.

Koncert umetnika kojeg je londonski The Daily Telegraph proglasio jednim od najzamnimljivijih pijanista 21. veka zakazan je za 27. februar u u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Sudbina nazivaju i Gospodarom klavira, i to nije slučajno. Imajući u vidu da se školovao van ruske pijanističke tradicije i da ne pripada tradicionalnoj ruskoj klavirskoj školi veoma je bitna i zanimljiva činjenica da, kritičari u oceni same interpretacije, ističu njegov neobičan senzibilitet s jedne strane, a da njegova savršena tehnika, ipak, itekako podseća na velikane ruske pijanističke scene, Sviatoslava Richtera i Emila Gilelsa. 

[accordion title=’Program koncerta:’]

D.Skarlati, Sonate (izbor)
L.van Betoven, Bagatele op 126
F. Šopen, Balada br.3
P.I. Čajkovski/Sudbin Uvertira Romeo i Julija
K.Sen Sans-Sudbin Danse Macabre

[/accordion]

Sudbin se od 2011. nalazi na listi renomiranih pijanista Steinway Artist.

– Veoma sam ponosan što sam postao Steinway umetnik. Steinway klaviri su kao magija: paleta boja je jedinstvena a mehanizam je kao san. Bez Steinway klavira, moje izvođenje ne bi imalo isti smisao i značenje. Hvala vam što omogućavate da moj potencijal bude potpun – rekao je Sudbin na pitanje zbog čega svira na klaviru na kojem će se predstaviti i beogradskoj publici.

Jevgenij Sudbin/Photo: yevgenysudbin.com, Peter Rigaud
Jevgenij Sudbin/Photo: yevgenysudbin.com, Peter Rigaud

Iako je, pored vrhunskog muzičkog umeća, njegov neodoljivi šarm pravi magnet za publiku, zaintersovane dame moiraju da se pomire sa činjenicom da je Jevgenij u rećnom braku sa Sali, sa kojom ima troje dece. Žive u Londonu, a Jevgenij se u slobodno vreme  pasionirano bavi fotografijom.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine, a cena je 1.600, 1.800 i 2.000 dinara.

Koncert Jevgenija Sudbina, posle uspešno održanih nastupa prestižnih pijanista Luke Debarga i Arkadij Volodosa, nastavak je koncertnog serijala u okviru STEINWAY & SONS KONCERTNE SEZONE 2018/2019. koji organizuju Piano Land i Kolarčeva zadužbina.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime