Najveća misterija smrti Kurta Kobejna… Zašto je morao je da umre u Sijetlu?

0
873
Oglasi
Kurti Kobejn/YouTube printscreen
Kurti Kobejn/YouTube printscreen

Kurt Kobejn je ostao zapamćen kao jedan od najznačajnijih i najvećih muzičara u istoriji alternativne muzike. Godine 1994. dijagnostifikovani su mu bronhitis i laringitis zbog čega je Nirvana prekinula evropsku turneju. Iz Nemačke je odleteo u Rim na lečenje. Posle dva dana Kortni Lav je Kurta pronašla predoziranog zbog mešanja šampanjca i lekova. Posle pet dana u bolnici, Kobejn je otpušten kući u Sijetl. Kortni je izjavila da je taj incident u bolnici bio njegov prvi pokušaj samoubistva.

Nekoliko nedelja kasnije, 18. marta ste godine Kortni Lav je pozvala policiju i rekla im da je Kobejn sklon samoubistvu i da se zaključao u sobi s pištoljem. Policija je stigla i zaplenila nekoliko pištolja i tablete. U iskazu je izjavio da nema nikakve samoubilačke sklonosti i da se zaključao da se sakrije od Kortni.

TAJNA PESME 23 S KONCERTA U MINHENU… ILI PRIČA O TRENUTKU KADA JE KURT KOBEJN ODLUČIO DA MU JE SVEGA DOSTA

Pošto je organizovala intervenciju, Kurt se složio da ponovo ode na rehabilitaciju u Los Anđeles. Sledeće večeri Kobejn je izašao van ustanove da zapali cigaretu. Popeo se preko zida i pobegao. Avionom je odleteo nazad u Sijetl. Dva dana su ga navodno viđali na raznim lokacijama oko Sijetla, ali mnogi njegovi prijatelji i članovi porodice nisu znali gde se tačno nalazi. Četiri dana kasnije počele su da kruže glasine da se Nirvana raspada.

MARK LANEGAN: I DALJE ME PROGANJA SMRT KURTA KOBEJNA, JA SAM TAJ KOJI MU JE NABAVLJAO DROGU, MENE JE ZVAO TOG DANA, A JA SE NISAM JAVIO…

Dana 8. aprila 1994. telo Kurta Kobejna pronađeno je u njegovom domu. Našao ga je električar koji je došao da instalira alarm. Osim manje količine krvi koja je curila iz njegovog uha, na njegovom telu nije bilo nikakvih znakova fizičkog nasilja. Velika količina heroina, koja je bila dovoljna za više predoziranja, pronađena je u krvi zajedno s velikom količinom lekova.

Kobejnovo telo ležalo je u kući danima, a prema stanju tela ustanovljeno je da je Kurt Kobejn umro 5. aprila 1994. godine. Kao da je morao da umre u Sijetlu…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime