Najjači o(p)staju… Generacija 5 održala koncert u Amerikani Doma omladine Beograda

0
898
Oglasi
Generacija 5/ Photo: AleX
Generacija 5/ Photo: AleX

Poznati beogradski rock bend, Generacija 5, sinoć je u punoj Amerikani Doma omladine proslavio 44 godine karijere.

Miloš Bajat, Generacija 5/ Photo: AleX
Miloš Bajat, Generacija 5/ Photo: AleX

Svojim vanvremenskim hitovima podsetili su prisutne na zlatno doba jugoslovenskog rokenrola. Ekipa benda držala se old school principa – da se kvalitet grupe ogleda u virtuoznošću i energiji na bini, a ne u specijalnim efektima i upotrebi moderne tehnologije.

Bez predgrupe i specijalnih gostiju, na minimalističkoj bini, Generacija 5 otprašila je najveće hitove – “Dolazim za 5 minuta”, “Dubler”, “Najjači ostaju”, “Umoran od svega”, “Svemu dođe kraj”, vešto kombinujući himnične numere sa acoustic setom – “Šta ćemo sad nas dvoje”, “Stari moj” i “Povedi me u noć”.

Dragan Jovanović Krle, Generacija 5/ Photo: AleX
Dragan Jovanović Krle, Generacija 5/ Photo: AleX

Krle, Ilke i Cajger su briljirali na svojim instrumentima, dok je Radoš Ćapin sjajno gospodario bubnjevima, a frontmen Miloš Bajat suvereno vladao publikom i scenom, pevajući s lakoćom više od dva sata dva sata.

Publika u Amerikani neumorno je pratila bend pevajući sve pesme, a devojke iz prvih redova iznenadile su Cajgera bacivši mu brushalter i gaćice na binu, što smo poslednji put videli na Whitesnake koncertu u Pioniru 2015. godine.

Posted by Generacija 5 on Friday, 17 December 2021

Fanovi su ovacijama izmamili dva bisa – acoustic verziju ‘’Pseta’’ i electric standard ‘’Ti i ja’’.

Oduševljenje koncertom nisu krile ni kolege koje su prisustvovale ovom neobičnom rođendanu – Žika i Dragi Jelić, Đura Mornar, Vlada Negovanović, Ksenija Kuljača, Nemanja Savić, Vladimir Graić, Rade Radivojević, Pile i Peđa iz Alise, Rastko Janković, Jelena Tinska i mnogi drugi iz javnog i kulturnog života prestonice.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime