Najbolje je kad je uživo… Nikola Čuturilo objavio novi album “Ljuti Jam (Live)”

0
508
Nikola Čuturilo, Amerikana/Photo: AleX
Oglasi

Prošle godine u junu, Nikola Čuturilo je u Domu omladine publici pružio nezaboravan koncert, koji je umešno zabeležio Dejan Lalić, a mix i produkciju uradio Vlada Negovanović.

Snimak od dvadeset pesama iz starog i novog opusa beogradskog gitariste i kantautora objavljen je digitalno i na duplom CD-u pod nazivom “Ljuti Jam (Live)” u izdanju Lampshade media.

Čutura u Amerikani… Lekcija kako se od “nikad nećemo stići u raj”, stiže do “sa lica skidaj brige sve”

Posle velikog uspeha albuma “Priče iz Depoa”, koji je izašao posle devetogodišnje pauze gitariste i kantautora Nikole Čuturila, usledio je promotivni koncert u Domu omladine 3. juna prošle godine.

– “Ljuti Jam” je moje prvo live izdanje i mnogo mu se radujem. Što sam stariji, živi nastupi su mi sve važniji i svaki sledeći donosi dragoceno iskustvo, neizmerno zadovoljstvo i sreću. To su jedini trenuci u vremenu u kojima zaboravljam na sve.– kaže Nikola Čuturilo.

Nikola Čuturilo, Amerikana/Photo: AleX

Na albumu se nalazi ukupno dvadeset pesama podeljenih u dva opsega, zapravo CD-a. Na prvom su uglavnom pesme starijeg opusa iz stvaralaštva Nikole Čuturila, dok se pesme sa albuma “Priče iz Depoa” nalaze na drugom.

Nikola Čuturilo: Živimo istoriju beščašća u fingiranoj demokratiji

Bez obzira koje muzičko polje istražuje u pesmama – grub, oštar zvuk gitare ili nežne balade punog srca, Nikola Čuturilo uspeva kao i uvek da izbegne zamke puke eksploatacije, čvrsto ostane u svetu doslednog stvaranja i time potvrdi poziciju autora koji već četiri decenije okupira srca, i umove sofisticirane publike rokenrola širom Balkana.

Nikolu već godinama prate i vrsni muzičari koji su takodje učestvovali i na koncertu kao Goran Stojković – gitara i glas, Dejan Grujić – bas i glas, Darko Grujić – klavijature i glas, Blagoje Nedeljković – bubnjevi, Tamara Marković i Kristina Savić – prateći vokali.

HL INTERVJU – NIKOLA ČUTURILO: Loši đaci žele da nas pretvore u robote bez duše, potrošače lošeg vazduha…

Gosti na koncertu su bili Petar Miladinović – usna harmonika, Ivan Aleksijević – klavijature, Marko Đorđević – truba i Kristijan Mlačak na saksofonu.

Koncert je zabeležio Dejan Lalić, a mix i produkciju je uradio Vladimir Negovanović.

Sve pesme napisao Nikola Čuturilo osim muzike za “Beograde”: Nikola Čuturilo/Dragi Jelić i i teksta za “Sanjam da je bolje”: Biserka Savić.

Nikola Čuturilo “Ljuti Jam (Live)”

Nikola Čuturilo “Ljuti Jam (Live)”

Vol 1/CD 1

1. Srećan put
2. Nemir putuje
3. Beograde
4. Sanjam da je bolje
5. Kišobran
6. Dobar dan
7. Bio sam jako mlad
8. Glorija
9. Da kažem ti
10. Voli me

Vol 2 / CD 2

1. Sanjam te
2. Čekamo jutro
3. Je suis très fatigué
4. Lice ulice
5. Brzi voz
6. Duga noć
7. Daj mi krila
8. Neko kao ja
9. Vrati se
10.Ne

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime