Muzički online matine sa niške tvrđave… Nišville jazz festival u petak obeležava Svetski Dan Džeza

0
317
Oglasi
Nišville/Photo: Arhiva Nisville jazz festivala
Nišville/Photo: Arhiva Nisville jazz festivala

Nišville jazz festival će i ove godine tradicionalno obeležiti Svetski Dan Džeza u petak, 30. aprila, kao deo velike svetske proslave UNESCO-a i Herbie Hancock Institut of Jazz.

Za ovogodišnji 10. jubilarni INTERNATIONAL JAZZ DAY biće održan matine program sa početkom u 13h na bini ispred Nišville Džez Muzeja na niškoj Tvrđavi, gde će nastupiti dva jazz satava. ROJAZE Nišville Jazz Band čini osmoro mladih muzičara, učesnika međunarodnog projekta Srbije, Francuske i Belgije. Drugi sastav je TAKESHI & Friends, koji predvodi japanski gitarista Takeši Suda, uz pratnju niških eminentnih jazz muzičara.

Ljubitelji kvalitetnog džeza moći će da prate ove koncerte uživo putem direktnog prenosa na internetu preko svojih računara, tableta i smart telefona, na linku Nišville televizije online. U slučaju lošeg vremena, program će se održati u holu sa postavkom instrumenata u samom Nišville Jazz Muzeju.

Nišville jazz festival će i ove godine tradicionalno obeležiti „Svetski Dan Džeza“ u petak, 30. aprila, kao deo velike…

Posted by Nisville Jazz Festival on Monday, 26 April 2021

Takođe, na programu Nišville radija u istom terminu u petak, 30. aprila od 13h biće upriličen poseban program koji su za muzičke sladokusce pripremili rezidenti Nišville Midnight Jazzdance bine, NiSu Brothers – Milan Saitović Jazzysad (DJ Master Flow) i Dejan Šobot – DJ Loptica. Oni će za slušaoce Nišville radija birati i puštati kvalitetnu plesnu džež muziku iz celog sveta koju ćete moći online da slušate na linku Nišville radija online.

Poslednji dan aprila proglašen je pre deset godina od strane UNESCO, na inicijativu Herbija Henkoka, za Internacionalni dan džeza. Obeležava se od 2012. godine, uz obrazloženje da je u poslednjih 100 i više godina, džez postao glas slobode i tolerancije u brojnim zemljama sveta.

Planirano je da ovogodišnji Nišville jazz festival bude održan od 12. do 15. avgusta, a sve kupljene ulaznice za Nišville 2020 važe i za ovu godinu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime