Mr.Rabbit u Domu omladine predstavlja “Postmodernu komediju”

0
215
Oglasi
Mr. Rabbit/ Photo: Boris Jovanović
Mr. Rabbit/ Photo: Boris Jovanović

Valjevski alternative hip-hop/fusion sastav Mr.Rabbit održaće koncert u subotu 4. marta 2017. godine u Klubu Doma omladine Beograda sa početkom u 21:00 čas na kome će promovisati najnoviji album “Postmoderna Komedija” u izdanju kuće Lampshade Media.

“Postmoderna Komedija” je njihovo drugo izdanje koje kritičar Milan B. Popović opisuje kao ono u kojem nema skrivenih osećanja ili ublažavanja realnosti.

Po rečima Michela Petkovića u hrvatskom izdanju popularnog časopisa Rolling Stone, karakteristika ovog benda jesu žanrovska lutanja, pa će Mr.Rabbit u Domu omladine ujediniti poštovaoce hip-hop muzike, ljubitelje čvrstih rifova, ali i zaljubljenike u soul i funk zvuk. Numere “Magle”, “Noćna Luka Brodova”, “Manifest”, “Postmoderna Komedija”, “Tri Priče” ili “Superheroj” to najbolje dočaravaju.

[infobox title=’Gospodin Zec iz Valjeva’]

Mr. Rabbit/ Photo; Facebook @mrrabbitofficial
Mr. Rabbit/ Photo; Facebook @mrrabbitofficial

Bend Mr.Rabbit je nastao krajem 2013. godine u Valjevu. Album prvenac “Noćna Luka Brodova” objavili su u julu 2014. godine za izdavačku kuću Lampshade Media. U martu 2015. godine objavili su novi singl i spot “Magla”, a drugi studijski album pod nazivom “Postmoderna Komedija”, sredinom oktobra 2016. godine.

Prvi put su se predstavili beogradskoj publici u okviru Vračar Rocks Festivala. Posle toga su svirali u okviru koncerata na Zidiću koje organizuje Dom omladine Beograda, kao i na festivalima u Vrnjačkoj Banji sa Marčelom i Elementalom, u rodnom Valjevu i u gradovima širom Srbije. Bili su deo i nekoliko live session-a, uključujući one u ATTIC studiju i na Radio Beogradu.

Krajem novembra 2016, prvi singl sa novog albuma i spot za pesmu “Manifest”, doživeo je svoju MTV premijeru. Bend čine vokali Đurđa Perović i Aleksandar Danilović, zatim klavijaturista Marko Ilinčić, basista Branko Vučetin, bubnjar Anđelko Arnaut i gitarista Lazar Antonić. Sa bendom na koncertima nastupa i drugi klavijaturista Bogdan Đurić.[/infobox]

Na koncertu će bend nastupiti zajedno sa gostima koji su učestvovali u stvaranju oba albuma, među kojima su Milica Petronijević, Mila Ristović, Jovan Knežević, Petar Ninić (Tremendum), violinistkinja Atanasija Stanišić sa svojim sastavom, saksofonista Andrija Daničić i drugi.

Uz bend Mr.Rabbit na koncertu u Domu omladine nastupiće i valjevska hip-hop grupa Tremendum.

Bend Tremendum takođe je deo Lampshade porodice za koju  će uskoro objaviti još jedan album, treći po redu. Poznati su po upečatljivim singlovima kao što su “Ogledalo Putnika”, “Hibris”, “Van Magistrale”, “Sve Što Vole Mladi” i “Antropocentrički Poredak”.

Koncert počinje u 21:00 čas, a ulaznice će biti dostupne i na sam dan koncerta po simboličnoj ceni od 200 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime