“Morning” kao oda različitostima… Debi album benda Beverly Brooks konačno na svim streaming servisima

0
173
Beverly Brooks, press promo
Oglasi

Debitantski album “Morning” uzbudljivog varaždinskog benda Beverly Brooks, konačno je dostupan na svim streaming servisima. Album je prvi put ugledao svetlo dana na YouTubeu još 2019. godine, ali zbog pandemije koja je svima u nekom obliku pokvarila planove, nije dobio zasluženu pažnju šire publike.

Dancing Bear i Beverly Brooks su odlučili ovu muzičku poslasticu podele s ljubiteljima muzike širom sveta, kako bi mogli da uživaju u jedinstvenom zvuku ovog varaždinskog benda.

Žarka Krpan i Jura Geci su 2016. u saradnji s basistom Gašperom Gantarom krenuli sa stvaranjem autentične muzike, a od pregršt nastalih pesama, osam ih se našlo na albumu “Morning”. Snimanje albuma nije bilo samo muzičko putovanje, već i emotivno iskustvo, zbog čega je trojac tek 2019. uz multiinstrumentalistu Danijela Ivankovića, snimio i objavio album na YouTubeu.

– S obzirom na to da album zbog pandemije nije dobio zasluženu pažnju, prostor i koncertnu promociju, srećni smo što će napokon biti dostupan na svim streaming servisima pa će moći da ga čuje širi krug ljudi – poručuje Beverly Brooks.

Beverly Brooks, press promo

“Morning” donosi muzičku smesu koja se ne može lako žanrovski kategorizovati, obuhvatajući elemente rocka, bluesa, soula, americane, indiea, popa i alternativne muzike, ali svih osam pesama s lakoćom transportuju slušaoce u muzičku oazu. Album je oda različitostima života i obuhvata lepezu emocija koje plamte u nama prolazeći etape postojanja.

– Inspiracija za album su svakojake životne okolnosti, izazovi, nevolje, sreće, rastanci, usponi i padovi, ljubavi, prijateljstva, zapravo sve što nas okružuje – kažu članovi benda o inspiraciji iza pesama s albuma “Morning”.

Talentovana Žarka Krpan potpisuje prepoznatljiv tekst kompletnog albuma, koji je u celosti na engleskom jeziku, a majstorski ga je uglazbila sa suosnivačem benda i gitaristom Jurom Gecijem. Za mastering je zaslužan amerikanac Karl Saf, dok produkciju i mix potpisuje Danijel Ivanković. Danijelu se na aranžmanu pridružio Gašper Gantar, koji je tada svirao bas gitaru u bendu. Album je upotpunjen minimalističkom i sofisticiranom naslovnicom koju je pomno dizajnirao Mario Štrlek.

Nedugo pošto su snimili album “Morning”, kao pojačanje su im stigli basista Vjekoslav Geček i bubnjar Emir Čovran. Novonastali sastav snimio je drugi studijski album, “ALBUMEX”, s kojeg je krajem leta publiku očarao nostalgični singl neodoljive melodije, “Island”. Ostatak albuma fanovi nestrpljivo iščekuju u predstojećoj 2024. godini.

Sredinom septembra 2023. Žarki, Vjeki i Juri pridružio se Nikola Mikulić na bubnjevima. U ovoj finalnoj bendovskoj postavi, Beverly Brooks priprema stare i nove materijale za predstojeće svirke.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime