Celovečernja gitarska magija: Čarobnjak Vlatko i njegov trio omađijali MTS dvoranu, ovacije za Radeta Šerbedžiju…

1
1240
Vlatko Stefanovski trio/Photo: Bojan Petrović, MTS dvorana promo
Oglasi

Jedan od najpriznatijih gitarskih virtuoza, Vlatko Stefanovski, sa svojim triom održao je u nedelju uveče nezaboravan koncert u punoj MTS dvorani. Beograđani su posle dužeg vremena imali prilike da uživo čuju vrsnog instrumentalistu sa bendom u celovečernjoj “gitarskoj magiji” koju je priredio ovdašnjoj publici na koncertu dugom dva i po sata.

Vlatko Stefanovski za Headliner: Ako si pogodio centar, promašio si sve ostalo…

Malo je reći da je publika uživala nošena zvukom koji u jedinstvenom muzičkom izrazu stvara Stefanovski sa svojim triom (bas Ivan Kukić, bubanj Jan Stefanovski i gitara Vlatko Stefanovski). Triu se u svirci ovoga puta pridružio i gost za klavijaturom Damir Imeri.

Vlatko Stefanovski trio/Photo: Bojan Petrović, MTS dvorana promo

Jedan od omiljenih muzičara sa ovih prostora dočekan je burnim ovacijama, te se nakon kratkog uvoda pozdravljajući Beograđane, odmah latio gitare i koncert otvorio pesmom “Skyhook”. Nakon impozantnog uvoda, publiku su polako počeli da očaravaju i “nose” najpre čuvena “Makedonsko devojče”, a odmah potom i “Kandilice”, “Verba nadež ljubov”, “Nisam tvoj”, “Talasna dužina”, “Istok Zapad”, da bi mu se u izvedbi nunere “Si zaljubiv” pridružio specijalni gost – Rade Šerbedžija, čije je pojavljivanje publika oduševiljeno dočekala.

Vlatko Stefanovski trio i Rade Šerbedžija/Photo: Bojan Petrović, MTS dvorana promo

U veštim kombinacijama stilova,po čemu je i poznat, publika je iskusila vrhunsko umeće na instrumentima koji su kombinovali džez, rokenrol, bluz, džez fjužn, kao i makedonsku tradicionalnu muziku. Tako su se mogli čuti na gitarama, bogato skrojeni ritmovi pesama “Gypsy song”, “Femme fatale”, “Zajdi Zadji”, a posebni trans publika je doživela izvođenjem pesme “Čuvam noć od budnih” i “Kao Kakao” sa istoimenog albuma iz 1987. godine , čuvene grupe Leb i sol, čiji je Stefanovski osnivač.

Ovih 17 pesama je Vlatko Stefanovski odabrao za svoj “Greatest Hits Collection”

Koncert je završio pozdravljajući Beograđane i u samom finišu svirajući “Skopje”, “Bistra voda”, “Aber dojde donke” i “Uči me majko karaj me”.

Podsetimo, Stefanovski ima karijeru dugu skoro 50 godina, koju je započeo kroz čuvenu grupu Leb i sol. Poreklom i z Makedonije, Vlatko Stefanovski je rođen u glumačkoj porodici, a gitaru je počeo da svira sa 13 godina, da bi do svoje 20-te oformio Leb i sol. Sa Leb i sol objavio je 13 albuma i nastupao širom sveta. Stefanovski je tokom svoje solo karijere objavio i brojne solo albume, radio je muziku za film i pozorište, i sarađivao sa brojnim muzičarima i orkestrima.

Oglasi

1 KOMENTAR

  1. Bez uvrede, ali sam gledala u Zagrebu pre par meseci. I prosle godine. Samo je doveo Serbedziju i Damira.Jako slabi gosti. Mozda je vreme da prekine da tezgari i provodi staracke dane mirno. Rade Serdzebija koji stvarno jedva stoji na sceni.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime