Morisi pobesneo na autore “Simpsonovih”: Nisam rasista kome ispada stomak, bolje se pogledajte u ogledalo…

0
325
Oglasi
Morisi u Simpsonovima/Photo: printscreen
Morisi u Simpsonovima/Photo: printscreen

Morisi se žestoko obrušio na autore animirane serije “Simpsonovi”, pošto su se on i The Smiths pojavili u najnovijoj epizodi emitovanoj 19. aprila.

U epizodi pod naslovom ‘Panic On The Streets of Springfield’ autori “Simpsonovih” su prikazali kako Liza dobija novog zamišljenog prijatelja – depresivnog indie pevača iz Velike Britanije iz 1980-ih. Spomenuta epizoda se u jednom trenutku zaustavila, neposredno pre nego što  je trebalo da se čuje Morisija jer su autori umesto njega zatražili usluge Benedikta Kamberbača da izgovori njegovu repliku.

Nekoliko sati posle emitovanja epizode, u izjavi na Facebook stranici Morisi je napisao kako je scenario za “Simpsonove” poslednjih godina postao grozan. “Nažalost, Simpsonovi su započeli prikazujući sjajan uvid u savremeno kulturno stvaralaštvo, ali su se izrodili u pokušaje iskorišćavanja jeftinih kontroverzi iznoseći pritom zlobne glasine. Zafrkavanje oko nečega je jedno. Druge emisije poput SNL-a još uvek sjajno rade u pronalaženju načina za odličnu satiru. Ali kada se serija poput Simpsonovih toliko nisko spusti da se posluže taktikom izražene mržnje poput prikazivanja lika Morisija sa stomakom koji visi iz košulje (a koji nikada ni u jednom trenutku svoje karijere nije tako izgledao) naterate se da se zapitate ko je ovde zapravo štetna, rasistička ekipa”.

Surprising what a “turn for the worst” the writing for The Simpson’s tv show has taken in recent years.

Sadly, The…

Posted by Morrissey Official on Sunday, 18 April 2021

Morrissey je nastavio kritike u istom tonu: “Još gore – prozivanje Morisija kroz prikaz njegovog lika da je rasista, bez ukazivanja na bilo kakve posebne slučajeve, ne znači ništa. Služi samo vređanju umetnika. Trebalo bi da uzmu ogledalo i pogledaju se u njega”. Potom se dalje pozvao na nedavno izvinjenje glumca, koji daje svoj glas likovima “Simpsonovih”, Henka Azarije zbog glume Apu Nahasapemapetilona, smatrajući ga licemernim. “Nedavno izvinjenje glumca Henka Azarije celoj Indiji zbog rasizma govori sve”.

Morisi se ni tu nije zaustavio: “Za razliku od lika u epizodi ‘Panic On The Streets of Springfield’ Morisi nikad nije ‘otimao novac’, nije tužio nijednu osobu zbog napada, nikad nije prestao da izvoditi sjajne koncerte i još uvek je ozbiljan vegan i snažan zagovornik prava životinja. Sugerišući sve navedeno u ovoj epizodi licemerje autora Simpsonovih govori sve. Zaista, oni su jedini koji su prestali da kreativno stvaraju, a umesto toga postali su neprimetno uvredljivi rasisti”.

THE SIMPSONS CELEBRATE THE SNUFFS

Posted by Morrissey Official on Saturday, 17 April 2021

Na kraju je zaključio: “Nije iznenađujuće da je gledanost Simpsonovih toliko pala poslednjih godina”.

Morisi je takođe navodno ranije odbio nastup u epizodi 15. sezone “The Regina Monologues”. U epizodi je prikazano kako su se Simpsonovi uputili prema Velikoj Britaniji, a prikazivali su gostovanja tadašnjeg britanskog premijera Tonija Blera i autorke “Harija Potera” J.K. Rouling.

Očekuje se, naravno, odgovor autora “Simpsonovih”.

HL/Izvor: nme.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime