Morisi objavio “Rebels Without Applause”, prvi singl posle tri godine… i da, mnogo liči na The Smiths

0
433
Morisi/Photo: press promo
Oglasi

Manje od dve nedelje pošto je najavio da njegov novi album “Bonfire of Teenagers” više nije na kalendaru izdanja Capitol Recordsa, Morisi je za istu kuću objavio novi singl, “Rebels Without Applause”.

Pesma je deo Moisijevog live seta poslednjih nekoliko meseci, a zvukom podseća na pesmu Smithsa iz 1986. “Cemetry Gates”, posebno u glavnom motivu gitare i bas liniji. Ovo je pevačev prvi singl u “tačno tri godine” od “It’s Over”, prema njegovoj službenoj web stranici.

Morisi prekinuo koncert u Los Anđelesu posle pola sata, bilo mu hladno na bini?

“Bonfire of Teenagers” uglavnom je dovršen godinu i po dana posle niza sessiona u studiju producenta Endrhua Vata na Beverly Hillsu u Kaliforniji, uz podrđku njegovog benda koji čine saradnici Džoš Klinghofer i Čad Smit. Smitov kolega iz benda Red Hot Chili Peppers, Fli i dugogodišnji član Morisijevog benda Džesi Tobajas takođe sviraju na “Bonfireu”, dok Igi Pop i Majli Sajrus gostuju na još neimenovanim pesmama.

Morisi na koncertu predstavio novi singl… Zove se “I Am Veronica” i evo kako zvuči

Smit i Klinghofer takođe sviraju na novom albumu Igija Popa “Every Loser”, koji je producirao Vat i koji bi trebalo da izađe 6. januara.

Morisi je 29. oktobra rekao da će album biti objavljen u februaru, da bi zatim 14. Novembra obavestio javnost, bez pojašnjenja, da više nije planiran za taj vremenski okvir.

– Njegova sudbina je isključivo u rukama Capitol Recordsa – rekao je.

Ipak nisu preležali dečije bolesti… Morisi i Džoni Mar se prepucavaju po medijima, pišu otvorena pisma, prozivaju se po društvenim mrežama…

Portparol izdavačke kuće u to vreme nije odgovorio na zahtev medija za komentarom.

Osim “Rebels” Morisi je ove godine na koncertima predstavio većinu od 11 pjesama s albuma, uključujući “I Am Veronica”, “Sure Enough, the Telephone Rings”, “I Live in Oblivion”, “Kerouac’s Crack” i, nedavno, “Saint in a Stained Glass Window”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime