Molitva za ponižene… Bend Prljave Sestre objavio video singl “Kiša”

0
276
Oglasi
Prljave Sestre/ Photo: Dida
Prljave Sestre/ Photo: Dina Isam

Niški trio Prljave Sestre objavio je četvrti singl s albuma “Najgore tek dolazi” – desetominutnu apokaliptično-gitarsku himnu “Kiša”.

Video za pesmu montirao je basista Petar Milosavljević, koristeći raznorodne video sekvence u želji da stvori pokretne slike za ovu soničnu molitvu za ponižene.

– Budućnost je česta tema u našim pesmama. Različite varijante nepovoljnih ishoda koje provlačimo kroz tekstove nisu odraz pesimizma, nego upozorenje i poziv na akciju i bunt. U tom smislu, “Kiša” je otišla najdalje (zato i završava album). Govori o onome što bi moglo da postane realnost ukoliko ostanemo pasivni i uljuljkani u bedu koju su nam predstavili kao komfor – smatra Miloš Pavlović, pevač i gitarista benda i dodaje:
– Imam dosta vizuelnih, “filmskih” asocijacija dok sviramo “Kišu”. Kroz glavu mi neprestano prolaze kadrovi slični onima iz spota. Sviranje samo instinktivno sledi te asocijacije. Iako aranžman ima vrlo jasnu uvod-razrada-zaključak strukturu, gotovo sve je rezultat improvizacije i razmene energije između nas trojice. Nekoliko jednostavnih rečenica i refren koji je po formi najbliži mantri, drže celu tu građevinu na okupu, to je ono najčudnije…

Prljave Sestere/ Photo: Dina Isam
Prljave Sestere/ Photo: Dina Isam

Prva tri singla s albuma “Najgore tek dolazi” (Pop Depresija/Kišobran) bili su “Nova jutra”, “Talas” i “Unazad”, a “Kiša” je korak dalje u razvoju benda.

– Kada se izdanje najzad pojavilo na tržištu u maju ove godine, napisali smo da je “Kiša” mesto “gde se beskrajne gitarske solaže hipnotički pretapaju i čine da se osećate kao da slušate hendriksovsko čitanje “Riders on the storm” 1970. godine u Los Anđelesu. Sada mislimo da je ovo samo sviranje i vrištanje pored zagađene reke koja teče kroz vaš uništeni grad. Znate ono, vi svirate, a smog se spušta na vas, dok betonske kocke sveže renoviranih ulica stoje razvaljene unaokolo… – kaže ekipa benda.

Prljave Sestre će uskoro objaviti i remasterovanu verziju svog debitantskog albuma “Prljave Sestre”, koji je originalno objavljen u decembru 2016. godine.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime