Ministar zdravlja Severne Irske tužio Van Morisona zbog širenja “teorija zavere” i javnog komentarisanja korona virusa

0
256
Oglasi
Van Morison/Photo: facebook@vanmorrisonofficial
Van Morison/Photo: facebook@vanmorrisonofficial

Pevač Van Morison je ministra zdravlja Severne Irske Robina Svana nazvao  “vrlo opasnim”, govoreći protiv lockdowna proteklog leta u Belfastu, a sada je San odlučio da tuži slavnog muzičara.

Tokom večeri, pre samog nastupa u Belfastu 11. jula ove godine, Van Morison je ministra zdravlja Sana nazvao “vrlo opasnim” govoreći protiv tadašnjeg lockdowna, odgovarajući pritom Svanu koji ga je kritikovao zbog njegovog javnog napada na proglašeni lockdown 2020. godine. Svan je tom prilikom izjavio da Van Morison pruža veliku podržku teoretičarima zavere.

VAN MORISON REVOLTIRAN: UKINULI SU SLOBODU GOVORA, TO JE KAO DA UKINEŠ RELIGIJU…

Kako je objavio BBC, Svanov advokat Pol Tvid rekao je da je pravni postupak “u poodmakloj fazi” i da očekuje da će slučaj ići na sud početkom 2022. godine.

Kao odgovor na tužbu, advokatski tim Van Morisona dao je službenu izjavu u kojoj stoji da Van Morison “žali što je gospodin Svan smatrao potrebnim da pokrene postupak”. Advokati su dodali da su “razočarani publicitetom koji je je ovaj slučaj dobio”.

Osvrnuli su se istom prilikom i na samu odbranu Van Morisona:

“Gospodin Morrison u okviru svoje odbrane tvrdi da se reči koje je on upotrebio odnose na pitanje od javnog interesa i da predstavljaju pošten komentar”.

VAN MORISON SE OZBILJNO ZAMERIO IRSKIM POLITIČARIMA ZBOG KRITIKE LOCKDOWNA: ON NIJE GURU I NIJE NIKAKAV UČITELJ

BBC je takođe izvestio da sudski postupak uključuje i dva druga incidenta vezana uz događaj iste večeri u Glazgovu kada je Van Morison Svana nazvao “vrlo opasnim” i “prevarantom”.

Van Morison je od početka pandemije često protestvovao zbog ograničenja su se dogodila zbog pandemije korona virusa i to kroz nekoliko novih pesama koje su bile posvećene toj temi. Na jednoj od njih priključio mu se i Erik Klepton.  Društveno distancirane nastupe takođe je nazvao “pseudo-naukom”, pozivajući druge muzičare i promotore da javno progovore o toj temi.

U januaru ove godine pevač je najavio da planira da podnese tužbu protiv države nakon što je Severna Irska zabranila nastupe uživo u pokušaju borbe protiv pandemije korona virusa. Sudski postupak je ipak odbačen u avgustu kada se živa muzika vratila u zemlju pošto su ograničenja ukinuta.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime