Van Morison se ozbiljno zamerio irskim političarima zbog kritike lockdowna: On nije guru i nije nikakav učitelj

0
139
Oglasi
Van Morison/Photo: facebook@vanmorrisonofficial
Van Morison/Photo: facebook@vanmorrisonofficial

Ministar zdravlja Severne Irske Robin Svon kritikovao je odluku proslavljenog muzičara Vana Morisona koji je nedavno najavio da će snimiti tri pesme protiv lockdowna.

OTVORENO PISMO VAN MORISONA: “PSEUDO-NAUKA” PREPORUČUJE SOCIJALNO DISTACIRANE KONCERTE

Tako bi, navodno, u skorije vreme trebalo da se pojave čak tri njegove nove pesme inspirisane korona virusom odnosno njegovim nezadovoljstvom trenutnim stanjem: “No More Lockdown”, “Born To Be Free” i “As I Walked Out”. Naime, Morison sve češće izjavljuje kako naučnici iznose lažne činjenice, a vladu Velike Britanije naziva “fašističkim nasilnicima”.

Komentarišući ispade Vana Morisona, ministar zdravlja Severne Irske u intervjuu za Rolling Stone izjavio je kako je razočaran Morisonom i kako je od njega očekivao bolje, i nastavio:

– Potpuno je ispravno raspravljati o politici i propitivati je. Legitimno je i pitati je li pronađena prava ravnoteža u onome što se radi ako se preduzimaju pravi koraci. Ništa od svega ovoga nije ni lako ni jednostavno. Ali Van Morison spominje fašističke nasilnike tvrdeći da vlada obmanjuje ljude i želi da ih porobi. To je veliki korak unazad za sve koji se unutar javnog zdravstva bore protiv korona virusa koji je već odneo masu života. Njegove izjave će pružiti veliku utehu teoretičarima zavjere – ekipi koja nosi kape od aluminijumske folije u krstaškom pohodu protiv nošenja maski za lice i protiv vakcine i koji misle da je sve ovo velika zavera kako bi se ukinula sloboda koju imamo – izjavio je Svon i podsetio na njegove izjave iz 2017. godine, dodajuči da je od tada i te kako promenio ploču.

ODRŽAN PRVI BRITANSKI “REGULARNI” POST-LOCKDOWN KONCERT… EVO KAKO JE BILO

– Mogao je da odabere da peva o tome kako svi možemo da pomognemo u spašavanju života. Mogao je da zahvali našim zdravstvenim i socijalnim radnicima na prvoj liniji fronta. Umesto toga, on je odlučio da napada pokušaje zaštite starih i ranjivih u našem društvu. Sve je to bizarno i neodgovorno. Nadam se samo da ga niko ne shvata ozbiljno. On nije guru i nije nikakav učitelj.

HL/Izvor: nacional.hr

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime