Mile Kekin glumi Mirka Novosela u u filmu o Draženu Petroviću

0
66
Mile Kekin/ Photo: Marko Topić
Oglasi

Nedavno se pojavio trejler filma “Dražen“, koji govori o životu čuvenog jugoslovenskog i hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića.

Posebno zanimljivo je da u ovom filmu baš Mile Kekin tumači ulogu legendarnog trenera Mirka Novosela.

Film “Dražen“ u režiji Danila Šerbedžije i produkciji Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera iz produkcijske kuće Kinoteka, trebalo bi da premijerno bude prikazan 22. oktobra na 60. rođendan čuvenog košarkaša.

Film prati Dražena Petrovića od dečačkih dana u Zagrebu do odlaska u NBA ligu, a sniman je na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, Nju Džerziju i Njujorku.

Mile Kekin/ Photo: AleX

Uskočiti u ulogu legendarnog Mirka Novosela nije bilo nimalo lako iako Kekin već od ranije ima dosta glumačkog iskustva.

Pripremao se mesecima kako bi što bolje prikazao lik i delo poznatog trenera na Draženovom putu do uspeha.

– Za početak sam pogledao sve o Mirku Novoselu i Ciboni što sam mogao, sve dokumentarce, snimke i njegova gostovanja u sportskim emisijama. Mirko mi se učinio kao vrlo fokusiran, disciplinovan i pragmatičan čovek, nije pio alkohol, nije bio sklon nekim ekstravagancijama. Nije lako tumačiti likove bez nekih većih poroka ali srećom je Mirko imao i svoju temperamentnu stranu – rekao je Kekin i dodao:
– Bilo je vrlo izazovno za čoveka moje visine da glumim sa dvometrašima ali sam baš uživao a naročito u sceni kad kao trener objašnjavam nova košarkaška pravila . Filmska ekipa je bila takva da mi nakon zadnjeg dana snimanja bilo nekako žao što se već završilo. Nemam sumnje da će publika uživati u filmu.

Mile Kekin, Moto Fest 2024/ Photo: AleX

Mile Kekin nastavlja svoju vrlo uspešnu turneju “Soundtrack za život“ na kojoj izvodi pesme iz svih faza svog autorskog rada, od prvih albuma Hladnog piva do danas.

U Srbiji ga očekujemo od septembra meseca nadalje i to u ovim gradovima:
– 14. septembar – Niš
– 1. novembar – Novi Sad
– 2. novembar – Beograd

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime